preloader

علت گردن درد ناگهانی ؛ 7 روش درمانی موثر برای درد گردن


علت گردن درد ناگهانی ؛ 7 روش درمانی موثر برای درد گردن
امتیاز 4.6 / تعداد بازدید : 10183 اشتراک گذاری :

 

سردرد، گزگز یا بی‌حسی و سفتی عضلات از علائم همراه با گردن درد هستند. کشیدگی یا استفاده بیش از حد عضلات، آسیب شلاقی و آرتروز منجر به انواع گردن درد همچون گردن درد حاد و درد گردن مزمن خواهند شد. دیسک بیرون‌زده و فیبرومیالژیا هم از دیگر علل درد گردن به حساب می‌آیند.

دکتر ارتوپد، برای تشخیص گردن درد، به بررسی سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی بیمار، انجام تصویربرداری ام‌آرآی، تصویربرداری با اشعه ایکس و تست‌های الکترودیاگنوستیک می‌پردازد. این متخصص، استراحت و مدیریت درد، درمان با گرما یا سرما، فیزیوتراپی و درمان دستی را برای درمان گردن درد، تجویز می‌کند. علاوه‌بر این موارد درمانی، مصرف داروها به‌ویژه ضدالتهاب‌ها و مسکن‌ها و تزریق استروئید از دیگر روش‌های درمانی احتمالی گردن درد است.

 

علائم همراه با گردن درد چیست؟

علائم همراه با گردن درد، بسته به علت آن، متنوع و متفاوت خواهند بود. در ادامه، به برخی از علائم شایع همراه با گردن درد اشاره کرده‌ایم:

  • سفتی گردن؛ احساس سختی و محدودیت در حرکت گردن
  • سردرد؛ شروع سردردهایی از گردن و انتشار تا سر
  • درد شانه؛ انتشار درد به شانه‌ها و حتی به بازوها
  • درد بالای پشت؛ احساس درد در قسمت بالای پشت فرد
  • کرختی و سوزش؛ احساس کرختی، سوزش یا گزگز در بازوها یا دست‌ها
  • ضعف عضلانی؛ ضعف در عضلات گردن، شانه یا بازو
  • محدودیت حرکت؛ ناتوانی در چرخاندن سر به طرفین یا حرکت به جلو و عقب
  • اسپاسم عضلانی؛ اسپاسم و گرفتگی عضلات گردن
  • تورم یا التهاب؛ تورم در ناحیه گردن یا اطراف آن
  • سرگیجه یا اختلال در تعادل؛ احساس سرگیجه یا مشکل در حفظ تعادل
  • درد شدید و ناگهانی؛ درد ناگهانی و شدید ناشی از یک آسیب جدی‌تر

اگر گردن درد با علائمی مانند تب، کاهش وزن غیرقابل توجیه یا ضعف شدید همراه باشد، نیاز به بررسی‌های تخصصی دکتر ارتوپد خواهد داشت.

علت گردن درد ناگهانی چیست؟

گردن درد ناگهانی به دلایل مختلفی ظاهر می‌شود. در ادامه، به برخی از مهم‌ترین علل گردن درد ناگهانی اشاره کرده‌ایم:

  • فشار یا تنش عضلانی؛ فشار بیش از حد روی عضلات گردن، برای مثال با قرارگیری نامناسب گردن در طول خواب یا فعالیت‌های روزمره
  • آسیب‌های ورزشی یا تصادفات؛ ایجاد هرگونه درد ناگهانی در اثر هر گونه ضربه به گردن یا تصادفات
  • آرتروز یا دژنراسیون دیسک‌های بین‌مهره‌ای؛ درد ناگهانی و مزمن در اثر تخریب تدریجی دیسک‌ها و مفاصل گردن
  • بیرون‌زدگی دیسک گردن؛ درد ناشی از هرنی یا فتق دیسک‌های گردن
  • کشیدگی عضلات یا تاندون‌ها؛ کشیدگی عضلات یا تاندون‌های گردن در اثر حرکات ناگهانی و شدید
  • عفونت‌ها؛ درد گردن ناشی از عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی انتشاریافته به گردن یا بافت‌های اطراف
  • التهاب و بیماری‌های خود ایمنی؛ التهاب و درد گردن ناشی از بیماری‌هایی مانند روماتیسم مفصلی

در صورت تجربه درد شدید یا ناگهانی گردن، مشاوره با متخصص ارتوپدی، به تشخیص صحیح و درمان مناسب کمک خواهد کند. همچنین، انجام تمرینات مناسب و رعایت نکات ارگونومی در پیشگیری از درد گردن بسیار موثر است.

روش‌های درمان گردن درد چیست؟

درد گردن، می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند آسیب‌های فیزیکی، مشکلات مفصلی، فشار عصبی یا وضعیت نادرست بدن باشد. درمان مناسب، شامل ترکیبی از روش‌های دارویی، فیزیوتراپی، تمرینات کششی و تقویتی و در موارد شدیدتر، جراحی خواهد بود. هدف اصلی درمان گردن درد، کاهش درد، بهبود حرکت و پیشگیری از عوارض جدی‌تر مانند ضعف عضلانی یا مشکلات عصبی است. روش‌های درمان درد گردن، با کمک به بهبود کیفیت زندگی فرد، فعالیت‌های روزمره را آسان‌تر ساخته و از پیشرفت مشکلات جدی‌تر جلوگیری می‌کند. در ادامه، به روش‌های درمان گردن درد پرداخته‌ایم:

استراحت و تغییر وضعیت

استراحت و تغییر وضعیت، از مهم‌ترین روش‌های کاهش درد گردن است. با استراحت، به عضلات گردن برای بهبود و کاهش التهاب فرصت خواهید داد. برای مدتی باید از انجام فعالیت‌های سنگین یا حرکات مکرر گردن خودداری کنید. تغییر وضعیت نشستن و خوابیدن هم در بهبود علائم، تاثیر زیادی دارد. استفاده از بالش‌های مناسب و حمایت‌کننده گردن و ایجاد تغییراتی در میز کار، مانند تنظیم ارتفاع صندلی و مانیتور، به بهبود وضعیت نشستن و کاهش فشار روی گردن کمک می‌کند. حفظ پوسچر صحیح، از جمله نشستن و پرهیز از خم شدن زیاد به جلو، برای جلوگیری از بروز درد بسیار موثر است.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی، به افزایش انعطاف‌پذیری و قدرت عضلات گردن کمک کرده و جریان خون در ناحیه درد را افزایش می‌دهد. فیزیوتراپیست، با تهیه برنامه‌ای شخصی‌سازی‌شده برای شما، شامل تمرینات ملایم و تدریجی بر مشکل شما تمرکز کرده و روند بهبودی را تسریع می‌بخشد. ماساژ درمانی توسط فیزیوتراپیست، به کاهش تنش عضلات و تسکین درد منجر خواهد شد. تکنیک‌های ماساژ ملایم، به ویژه در ناحیه شانه‌ها و گردن، باعث افزایش راحتی و بهبود علائم شده و فرد را به زندگی عادی خود بازمی‌گرداند.

داروها

استفاده از داروها یکی از روش‌های مرسوم برای کاهش درد و التهاب گردن است. مسکن‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، با هدف کاهش درد و التهاب مصرف می‌شوند. دککتر ارتوپدی، این داروها را برای کاهش تورم و التهاب در عضلات و مفاصل گردن، به صورت کوتاه‌مدت تجویز می‌کند. در موارد دردناک‌تر، این متخصص، با تجویز داروهای شل‌کننده عضلات، به کاهش اسپاسم و تنش عضلانی کمک خواهد کرد. دکتر ارتوپدی، با تجویز کوتاه‌مدت و با دوز کنترل‌شده این داروها، برای کاهش عوارض جانبی کاهش و بهبودی سریع‌تر اقدام می‌کند.

گرما و سرمادرمانی

در ۴۸ ساعت اول پس از شروع درد، نتیجه استفاده از کمپرس سرد، کاهش التهاب و تورم خواهد بود. کمپرس سرد، با انقباض عروق خونی و کاهش جریان خون به ناحیه ملتهب، درد را تسکین می‌دهد. پس از ۴۸ ساعت، استفاده از گرمای ملایم، مانند کمپرس گرم یا دوش آب گرم، کاهش درد و تنش عضلات را به دنبال خواهد داشت. گرمادرمانی، با افزایش جریان خون و رساندن مواد مغذی به بافت‌های آسیب‌دیده به تسریع فرآیند بهبودی و فراهم کردن راحتی بیشتر برای فرد کمک می‌کند.

تغییر در سبک زندگی

اصلاح پوسچر یکی از این تغییراتی‌ست که به کاهش فشار روی گردن و ستون فقرات کمک می‌کند. استفاده از صندلی‌های ارگونومیک و تنظیم ارتفاع میز کار و مانیتور، باعث بهبود وضعیت نشستن خواهد شد. انجام تمرینات منظم تقویت‌کننده عضلات گردن و پشت، نقش مهمی در پیشگیری از درد گردن برعهده دارند. ورزش‌های مناسب مانند شنا، یوگا و پیاده‌روی، قدرت و انعطاف‌پذیری عضلات را افزایش داده و از بروز درد و آسیب جلوگیری می‌کنند. همچنین، حفظ وزن مناسب و مدیریت استرس در درمان دردهای گردن تاثیر مثبتی دارند.

روش‌های درمانی مکمل

طب سوزنی، با تحریک نقاط خاصی از بدن، باعث تسکین درد می‌شود. این درمان مکمل، تاثیر مثبتی بر کاهش درد گردن خواهد داشت. یوگا و تمرینات تنفسی با کاهش استرس و تنش، به‌عنوان روش‌های درمانی مکمل، به بهبود وضعیت گردن کمک می‌کنند. تمرینات یوگا، با تمرکز بر انعطاف‌پذیری و تقویت عضلات، به کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی منجر خواهد شد.

درمان‌های پزشکی

در صورت تداوم یا تشدید درد گردن، پزشک متخصص ارتوپدی با استفاده از روش‌های تشخیصی مانند سی‌تی‌اسکن و ام‌آرآی، علت دقیق درد را شناسایی می‌کند. این روش‌های تصویربرداری به شناسایی مشکلات ساختاری مانند فتق دیسک یا آرتروز منجر می‌شوند. پس از تشخیص، پزشک، درمان‌های مختلفی از جمله فیزیوتراپی، داروها یا در صورت نیاز، جراحی را تجویز خواهد کرد. درمان‌های تخصصی دیگری همچون تزریق استروئید به ناحیه درد یا تراپی با امواج فراصوت با هدف کاهش درد و بهبود التهاب استفاده می‌شوند.

برای درد گردن باید به چه دکتری مراجعه کنیم؟

برای درمان درد گردن، بهترین دکتر برای مراجعه، متخصص ارتوپدی است. متخصص ارتوپدی، برای تشخیص و درمان اختلالات عضلانی اسکلتی تخصص و تجربه دارد. این پزشک، با انجام ارزیابی کاملی از وضعیت گردن، به شناسایی دقیق علت آن می‌پردازد. در صورت لزوم و با توجه به نوع و شدت مشکل، متخصص ارتوپدی، بیمار را به فیزیوتراپیست، متخصص درد، نورولوژیست یا جراح ارتوپدی ارجاع خواهد داد.

تشخیص و درمان مشکلات سیستم اسکلتی و عضلانی بدن و همچنین تشخیص بیماری‌های مفاصل، وظیفه دکتر ارتوپد است. اطمینان از عملکرد صحیح اندام‌ها، استخوان‌، عضله، مفاصل، تاندون‌ها و رباط‌ها و بررسی ناتوانی جسمی، مهم‌ترین خدمات درمانی دکتر ارتوپدی هستند. او برای تشخیص مشکلات مفاصل و اسکلتی، از تصویربرداری و تست‌های ارتوپدی همچون رادیوگرافی، ام‌آرآی، سی‌تی‌اسکن و آزمایش‌های مرتبط با ارتوپدی استفاده می‌کند. برای کسب اطلاعات درباره درد گردن و مسائل مربوط به ارتوپدی گردن به https://drdr.ir/mag/neck-pain/ مراجعه نمایید.

آیا گردن درد و عوارض آن، قابل بهبود هستند؟

بیشترین علل گردن درد شامل کشیدگی یا استفاده بیش از حد عضلات، تنش عضلانی، آرتروز، وضعیت نادرست بدن و درد ناشی از آسیب‌ها هستند. دکتر ارتوپد پس از تشخیص گردن درد به کمک ام‌آرآی، تصویربرداری با اشعه ایکس و تست‌های الکترودیاگنوستیک، برای درمان درد گردن اقدام خواهد کرد. عوامل گردن درد و آسیب‌های واردشده، با استراحت و مدیریت درد، تغییر سبک زندگی، فیزیوتراپی، درمان دستی و درمان با گرما یا سرما، کاملا قابل بهبود هستند. علاوه‌بر این روش‌های درمانی، دکتر ارتوپد با تجویز برخی داروها همچون ضدالتهاب‌ها و مسکن‌ها و تزریق استروئید، به بهبود علائم ناشی از درد گردن کمک خواهد کرد.

در بیشتر مواقع، افراد با مراجعه به‌موقع به پزشک و دریافت مراقبت‌های تخصصی، به بهبودی کامل دست یافته و عملکرد طبیعی خود را بازمی‌یابند. آگاهی از علت گردن درد، حفظ وضعیت صحیح بدن، تقویت عضلات گردن و اجتناب از حرکات تکراری، به پیشگیری از گردن درد منجر می‌شود.

https://drdr.ir/mag/neck-pain/

منبع: شفاجو
نویسنده : شفاجو

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.


نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید