راه های درمان ریزش مو بعد از زایمان
امتیاز 10308 / تعداد بازدید : اشتراک گذاری :
از جمله مشکلات شایع در بین زنان میتوان به ریزش مو پس از زایمان اشاره کرد؛ از همین رو راههای درمان ریزش مو بعد از زایمان برای این گروه، از اهمیت بالایی برخوردار است. علت اصلی ریزش مو بعد از زایمان، تغییر سطح استروژن و پروژسترون در زمان بارداری و بعد از زایمان است و برای درمان آن راهکارهای متعددی وجود دارد. خانم ها در دوران شیردهی با رعایت رژیم غذایی مناسب و استفاده از شامپوهای معتبر، میتوانند ریزش موهای خود را کاهش داده و از کم پشت شدن موهای خود جلوگیری کنند.
علائم ریزش مو بعد از زایمان چیست و چگونه اتفاق می افتد؟
ریزش مو بعد از زایمان، یک فرآیند طبیعی است که معمولا دو تا چهار ماه پس از زایمان مشاهده میشود. این مشکل با گذشت 6 الی 12 ماه حل شده و دوباره رویش موها آغاز میشود، اما در برخی موارد، این فرآیند شدید یا طولانی میشود که نیازمند مراجعه به پزشک و درمان است. از نشانههای دیگر ریزش مو بعد از زایمان میتوان به نازک شدن موها، ریزش در هنگام شانه زدن یا شستن موها، کاهش حجم کلی موها و شکننده شدن آنها اشاره کرد.
به طور معمول هر انسان بین ۸۰ هزار تا ۱۲۰ هزار تار مو روی سر خود دارد و روزانه به طور متوسط، ۱۰۰ عدد تار موی یک فرد معمولی میریزد. در دوران بارداری، استروژن بدن افزایش یافته و ریزش مو حتی از ۱۰۰ عدد هم کمتر میشود. پس از بارداری، موها وارد فاز استراحت شده و بیشتر از ۱۰۰ عدد می ریزد؛ از همین رو، گاهی پس از برس موی خود، متوجه حجم عظیمی از موی کنده شده میشوید. به هر حال نگران نباشید زیرا با گذشت شش ماه از ریزش مو، موهایتان به همان حالت قبل از بارداری باز میگردد.
علت ریزش مو بعد از زایمان
در دوران بارداری، موها در مرحله رشدی به نام آناژن قرار دارند. پس از زایمان، رشد موها متوقف شده و وارد مرحله تلوژن میشوند؛ در نتیجهی این شوک ناگهانی، چند ماه بعد از زایمان، ریزش مو شروع میشود. مرحله آناژن را مرحله رشد و مرحله تلوژن را مرحله استراحت موها مینامند.
علت اصلی فاز رشد و استراحت موها، تغییر سطح هورمونهایی مانند استروژن، پروژسترون، اکسی توسین و پرولاکتین است که در بارداری افزایش یافته و پس از زایمان کاهش مییابد. بدن یک خانم باردار در هنگام بارداری دارای سطح بالایی از هورمون استروژن است؛ در نتیجه رشد موها سریعتر شده و ریزش مو در مقایسه با قبل از بارداری کاهش مییابد. همچنین در برخی افراد افزایش ضخامت مو نیز به وضوح دیده میشود. در مقابل، پس از زایمان بدن مادر با کاهش استروژن مواجه شده و حجم عظیمی از فولیکولهای مو، وارد مرحله تلوژن میشوند. در نتیجه پس از ورود به مرحله استراحت، در هنگام شست و شو یا برس کشیدن مو تعداد بیشتری از تار موها، نسبت به قبل، ریزش دارد.
راه های درمان ریزش مو بعد از زایمان
کم پشتی موها از جمله مشکلاتی است که پس از زایمان، ذهن بسیاری از بانوان را درگیر خود میکند. به همین دلیل است که راههای درمان ریزش مو بعد زایمان برای این دسته از افراد حائز اهمیت است. در ادامه، چند مورد از روشهای درمانی با تاثیر بالا ذکر میشود.
انتخاب شامپوی صحیح
انتخاب شامپوی صحیح از سادهترین راه های درمان ریزش مو بعد از زایمان است. مادران شیرده میتوانند با کمک دکتر یا مشاوره پوست و مو، شامپوی صحیح را انتخاب کرده تا ریزش مو درمان شود. بدون شک بهترین شامپوها برای استفاده مادران در دوران شیردهی، شامپوهای گیاهی، با ترکیبات سالم و مناسب برای موها هستند.
خوردن ویتامینهای مناسب مو
اگر به دنبال رشد و پرپشت شدن موهای خود هستید، از مصرف ویتامینهای مناسب مو غافل نشوید. بیوتین یا B2 از جمله ویتامینهای کمک کننده در رشد مو است که مصرف روزانه آن به مادران شیرده توصیه میشود. مهمترین خواص قرص بیوتین رشد و تقویت موها و ناخنها است. سلنیوم، زینک و ویتامین c نیز از جمله ویتامینهای مفید و مناسب مو هستند که اگر به طور منظم مصرف شوند، در رشد و سلامت موها موثر هستند.
استفاده از روش درمانی پی آر پی
در روش درمانی پی آر پی، نمونه خون فرد گرفته میشود و با استفاده از دستگاههای مخصوص، عناصر موجود در خود از یکدیگر جدا میشوند. پس از آن، با فرآوری پلاکت خون و تزریق آن در پوست سر مادر شیرده، موجبات رشد سلول های مو را فراهم میکنند.
لیزر، روشی جدید برای درمان ریزش مو
شانهها و کلاه های لیزری، از روشهای جدید معرفی شده به جهانیان است. این وسایل، از خو، نور لیزری با انرژی پایین ساطع کرده تا رشد موها را تحریک کنند.
مراقبت صحیح مو
استفاده روزانه از سرم و ماسک تقویت مو، تاثیر بسیار زیادی در رشد و تحریک موها دارد. همچنین موهای خود را کمتر سشوار بکشید و از رنگ و محصولات مضر برای موهای خود استفاده نکنید.
رژیم غذایی سالم و کاهش استرس
طبیعتاً بچه کوچک، استرسهای بسیاری را با خود به همراه دارد. سعی کنید تنش و استرس را در زندگی خود به حداقل رسانده و غذاهای سالم را در برنامه غذایی خود بگنجانند. بهتر است از موادی مانند میوه، سبزیجات، گوشتها و حبوبات استفاده کنید تا ریزش موی شما درمان شده و شیری مقوی به نوزاد تازه متولد شده خود بدهید.
کاشتن مو
در صورتیکه تمامی مراقبتها، چارهساز نبود و شاهد ریزش موی فراوان هستید، آخرین راهکار، کاشت مو است. امروزه کاشتن مو از موثرترین راههای درمان ریزش مو برای زنان و حتی مردان محسوب میشود. خانمها بهتر است تا اتمام دوران شیردهی صبر کرده و سپس برای کاشت مو اقدام کنند تا ریزش مو کمتر شده یا کاملا قطع شود. همچنین لازم است برای کاشتن مو به متخصصین ماهر در این رشته مراجعه شود تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
سخن نهایی
عموماً ریزش مو در زنان، حدود ۲ الی ۴ ماه بعد از زایمان شروع میشود. در نتیجه، اکثر افراد شیردهی را علت اصلی ین اتفاق میدانند. این یک تصور غلط درباره ریزش مو پس از زایمان است. علت اصلی ریزش مو در این زمان، تغییرات سطح هورمونهای بدن مادر شیرده، قبل و پس از زایمان است. استروژن در هنگام بارداری، به بالاترین سطح خود می رسد و با زایمان، سطح آن به مرور کاهش یافته و موها بعد از ورود به فاز استراحت، کم کم شروع به ریزش میکنند.
به همین دلیل است که اکثر مادران باردار، در سن ۴ تا ۶ ماهگی فرزندان خود، به دنبال راههای درمان ریزش مو پس از زایمان هستند؛ توصیه میکنیم در ابتدا، از شامپوهای مناسب و ویتامین بیوتین، سلنیوم، زینک و سی استفاده کنید. در صورت عدم بهبودی، از کاشت مو و لیزر استفاده کنید. فراموش نکنید که مراقبت روزانه موها و دوری از استرس، بهترین راه برای جلوگیری از ریزش موهای شما است.
نظرات کاربران
شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید