راهنمای جامع پرورش بلدرچین (مزایا و معایب) + نکات مهم

امتیاز 10385 / تعداد بازدید : اشتراک گذاری :
شاید شما هم قصد پرورش بلدرچین را داشته باشید اما ندانید که برای شروع کار باید چه اقدامی انجام دهید و دچار سردرگمی هستید. پیش از هرچیزی لازم است بدانید که در طی پرورش بلدرچین، محل زندگی این حیوان و تغذیه آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مطلب به طور جامع درباره پرورش بلدرچین، تغذیه این پرنده، نحوه نگهداری و پیشگیری از بیماری ها خواهیم پرداخت.
پرورش بلدرچین
پرورش بلدرچین یکی از فعالیت های هیجان انگیز با سوددهی بالا است که بسیاری از افراد هم اکنون در حال کسب درآمد از این روش هستند. بلدرچین از جمله پرندگانی است که دارای دوره پرورش کوتاه مدت است و بازدهی سریعی دارد. تخم بلدرچین و گوشت آن از خاصیت بسیار زیادی برخوردار است که سالم و مغذی می باشد. در این روزها که بسیاری از مردم به دنبال رژیم سالم خوری هستند، استفاده از گوشت بلدرچین طرفداران بیشتری پیدا کرده است و تعداد زیادی پرورش دهندگان نیز اقدام به نگهداری از بلدرچین می کنند. در ادامه نکات مهم برای پرورش بلدرچین را ذکر می کنیم.
تغذیه صحیح بلدرچین
برای اینکه بتوانید یک بلدرچین سالم را پرورش دهید باید دقت ویژه ای به تغذیه و خوراک این پرنده داشته باشید. معمولا بهترین غذاهایی که برای بلدرچین مورد استفاده قرار می گیرند باید شامل ویتامین ها و انواع معدنی باشد. مواد معدنی برای بلدرچین از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه کمبود این مواد به خصوص برای جوجه بلدرچین باعث کمبود وزن، عدم رشد و مشکلات تنفسی خواهد شد. کنسانتره بلدرچین یکی از خوراک های مهم برای این پرنده است که دارای انواع مواد معدنی و ویتامین است و برای رشد و پرورش بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
همچنین معمولا برای بلدرچین ها با توجه به گوشتی یا تخمگذار بودن آن ها دان مخصوصی تهیه می کنند که فرمولاسیون آن ها مناسب با نژاد بلدرچین خواهد بود.
فضای مورد نیاز برای نگهداری
بسته به تعداد بلدرچینی که قصد پرورش آن ها را دارید، باید یک مکانی تعبیه کنید که ترجیحا خارج از منزل باشد، چراکه بوی نامطبوعی تولید می کنند؛ بنابراین مکان مورد نظر باید دارای سیستم تهویه، سیستم گرمایشی و سرمایشی باشد. یک هیتر و کولر کوچک و ارزان قیمت می تواند برای شروع کار شما مناسب باشد. به تدریج با گذشت زمان و افزایش تجربه شما، می توانید فضای نگهدرای را بزرگ تر کرده و کار را به صورت حرفه ای تر دنبال کنید.
شرایط نگهداری
جوجه بلدرچین بسیار مستعد بیماری است از این رو باید تحت شرایط خاصی پرورش داده شوند. یکی از آن ها محیط نگهداری این پرندگان کوچک است که باید تمیز بوده و بهداشت رعایت شده باشد. سعی کنید بسته به تعداد بلدرچین محیط مناسبی را تهیه کنید تا از افزایش تلفات و بروز بیماری جلوگیری کنید.
دمای مورد نیاز برای جوجه بلدرچین ها تا یک هفته اول 35 درجه سانتی گراد است که معمولا از لامپ های مصنوعی مادر استفاده می شود. در یکی دو روز اول به آن ها آب شکر بدهید و سپس از دانخوری و آبخوری استفاده نمایید. با رشد بلدرچین و بزرگ شدن آن ها به طور قطع باید محل نگهداری آن ها نیز بزرگ تر شود و همچنین از آبخوری و دانخوری با تعداد بیشتری در محیط زندگی آن ها استفاده شود. توجه کنید که پس از گذشت 7 هفته بلدرچین ها آماده فروش هستند.
بیماری های بلدرچین
بلدرچین ها از پرندگان مقاومی هستند که در برابر بیماری ها مقاومت بالایی از خود نشان می دهند اما این مقاومت به معنا عدم ابتلای آن ها به بیماری نیست. شما باید در هر مرحله ای از زندگی بلدرچین، موارد بهداشتی از جمله ضد عفونی، پاکسازی فضولات، سیتم تهویه مناسب و دیگر عوامل مهم در ابتلا به بیماری را رعایت نمایید تا از بروز بیماری در بلدرچین جلوگیری کنید.
همچنین واکسینه کردن بلدرچین را فراموش نکنید و برای این کار از یک دامپزشک کمک بگیرید. در ادامه برخی از انواع بیماری ها که بلدرچین به آن ها مبتلا می شود را نام میبریم:
- نیوکاسل
- آنفولانزا
- تاول کف پا
- برونشیت
- کوکسیدیوز
- انگل
- کانیبالیسم
- بیماری های قارچی
- و...
مزایای پرورش بلدرچین چیست؟
پرورش بلدرچین مزایای بسیار زیادی به همراه دارد از جمله مهم ترین آن ها می توان موارد زیر را نام برد:
- رشد سریع
- راندمان بالا در تولید تخم مرغ
- دوره جوجه کشی کوتاه
- مقاومت بالا در برابر بیماری ها
- نیاز به سرمایه گذاری کم
- نیاز به محیط کم برای جوجه کشی
- بازار فروش عالی
نتیجه گیری
پرورش بلدرچین یک فرصت پرسود و جذاب در صنعت طیور است. بلدرچینها به عنوان پرندگان کوچکی شناخته میشوند که نیاز کمی به فضای زیستی دارند و هزینههای نگهداری آنها نسبتاً پایین است. با توجه به سرعت رشد سریع آنها و تولید مقدار زیادی تخم بلدرچین، این کسب و کار میتواند به سرعت به سودآوری برسد. همچنین، بلدرچینها به عنوان منبع پروتئین با کیفیت و با ارزش نیز شناخته میشوند. با ارائه محصولات متنوعی مانند تخم بلدرچین، گوشت بلدرچین و حتی تخم بلدرچین تخصیص دادهشده به فرآوری، این صنعت میتواند درآمد خوبی را برای پرورشدهندگان فراهم کند. از طرف دیگر، پرورش بلدرچین نیازمند دقت و دانش فنی است تا به بهرهوری بالا و کیفیت مطلوب محصولات دست یابیم.
نظرات کاربران
شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید