preloader

بیماری سیاتیک


بیماری سیاتیک
امتیاز 4.6 / تعداد بازدید : 12105 اشتراک گذاری :

 

تعریف بیماری:

سیاتیک درد عصبی ای است که در طول عصب انتشار می بابد . این درد از قسمت پایین کمر شروع می شود و پهلوها و باسن را هم در بر میگیرد و به پایین می رسد. سیاتیک فقط یک طرف بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.

سیاتیک معمولا زمانی اتفاق می افتد که فتق دیسک کمر یا یک استخوان اضافی روی ستون فقرات به قسمتی از عصب فشار وارد می کند و باعث ایجاد التهاب و درد و گاهی اوقات بی حسی در پا می شود.

با اینکه درد ناشی از سیاتیک ممکن است شدید باشد ولی در بیشتر مواقع این درد با درمان های احتیاطی مربوطه طی چند هفته خوب می شود. افرادی که درد آنها بعد از 6 هفته درمان هنوز ادامه دارد بایستی عمل جراحی شوند تا فشار از روی عصب برداشته شود.

علائم:

دردی که از زیر ستون فقرات شروع می شود و تا باسن و پاها منتشر می شود نشانه ی سیاتیک است . در این بیماری فرد احساس ناراحتی در طول عصب سیاتیک می کند ولی درد در زیر کمر تا باسن و ران بیشتر است.

افرادی که دچار سیاتیک می شوند نوع دردشان با هم فرق می کند . برخی درد ملایم دارند برخی شدید برخی احساس سوختگی و برخی هم احساس ناراحتی شدید می کنند . گاهی اوقات این درد مثل شوک الکتریکی احساس می شود . زمانی که فرد بیمار سرفه یا عطسه می کند یا به مدت طولانی می نشیند علائم بیماری او تشدید می شود و معمولا هم فقط یک طرف بدن درگیر است.

برخی از افراد هم احساس بی حسی و سوزش و ضعف در پاها دارند . ممکن است فرد بیمار در یک طرف بدن درد و در طرف دیگر بدنش بی حس شود.

دلایل بیماری:

سیاتیک زمانی اتفاق می افتد که فتق دیسک کمر در ستون فقرات یا استخوان اضافی روی مهره ها به عصب سیاتیک فشار وازد کنند موارد کمی هم وجود دارد که یک تومور یا آسیبی از طرف بیماری دیابت باعث فشار به سیاتیک می شود.

پیشگیری:

همیشه نمی توان از سیاتیک پیشگیری کرد و سیاتیک ممکن است بعد از خوب شدن دوباره اتفاق بیفتد ولی توصیه های زیر برای پیشگیری از سیاتیک مفید هستند:

1-ورزش منظم: ورزش علاوه بر اینکه برای سلامتی کل بدن مفید است برای سلامت کمر هم مفید است . به ماهیچه های مرکزی در بدتان توجه ویژه داشته باشید ماهیچه های کمر و پایین کمر نقش اساسی در طرز ایستادن و تراز بدن دارند . از پزشکتان بخواهید که ورزش های مخصوص را در این زمینه به شما معرفی کند.

2-در وضعیت درستی بنشینید: از صندلی ای برای نشستن استفاده کنید که تکیه گاه و جای دست و پایه ی چرخشی مناسبی داشته باشد. یک بالش یا حوله ی رول شده پشت کمرتان قرار دهید تا انحنای کمر درست باشد . زانوها و پهلوها هم باید در سطح مناسبی باشند.

3- از مکانیک صحیح بدن بهره ببرید:اگر در طول روز زیاد می ایستید هرزگاهی یک پایتان را روی چارپایه یا یک جعبه ی کوچک دراز کنید. هنگامی که می خواهید اجسام سنگین را بلند کنید زیاد از عضلات کمر استفاده نکنید و فشار را روی ماهیچه ها پا بندازید . بدن خود را به بار نزدیک کنید و عضلات شکم را سفت و پشت خود را صاف کنید . سپس زانوها را خم کرده و یک زانو را روی زمین قرار دهید و بار را با تمام کف دست خود بلند کنید. از بلند کردن و همزمان چرخیدن  خودداری کنید. اگر بار خیلی سنگین است از فرد دیگری کمک بخواهید.

منبع: MayoClinic
نویسنده : شفاجو

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.


نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید