preloader

آنچه که پاها در موردسلامتی می گویند


آنچه که پاها در موردسلامتی می گویند
امتیاز 4.6 / تعداد بازدید : 15526 اشتراک گذاری :

سرد بودن پاها نشانه ی بیماری های زیادی است:

گردش خون ضعیف  یکی از عوامل سردی انگشتان پا می باشد. مشکلات گردش خون معمولا مربوط به سیگار کشیدن، فشار خون بالا یا بیماری های قلبی هستند. آسیبی که به اعصاب پا در اثر کنترل نکردن دیابت می رسد هم باعث سرد شدن پا می شود . دلایل دیگر سردی پا کم کاری تیروئید و کم خونی هستند . با مراجعه به پزشک، می توانید دلیل سردی پاهای خود را دریابید.

درد پا:

اکثر افراد وقتی بعد از پیاده روی طولانی پادرد می گیرند ، کفش شان را مقصر می دانند . به طور میانگین ، از هر 10 خانم  8نفر ، بد بودن کفش را علت اصلی پا درد خود می دانند.

پا درد اگر در اثر پوشیدن کفش های پاشنه بلند به وجود نیامده باشد ممکن است در اثر شکستگی استخوان یا ترک استخوان هم به وجود آید که دلیل آن هم ممکن است تمرینات شدید بدنی و ورزش های سنگین مثل بسکتبال و دوی مسافت اشد . ضعف استخوان ها که در اثر پوکی استخوان به وجود می آید هم می تواند دلیل ترک یا شکستگی استخوان باشد.

قرمز، سفید یا آبی شدن رنگ انگشتان پا :

بیماری ریناد می تواند باعث شود که رنگ انگشتان پا ابتدا سفید، سپس مایل به آبی، سپس قرمز و در آخر به رنگ عادی برگردد. دلیل این امر هم باریک شدن ناگهانی سرخرگ ها است که به آن اسپاسم عروق می گویند . استرس یا تغییرات دمایی می توانند باعث تشدید این مشکل شود . اسپاسم عروق اغلب مشکلات دیگری را ایجاد نمی کند و ممکن است در اثر روماتیسم مفصلی ،بیماری شوگرن و یا مشکلات تیروئید به وجود آید.

درد در پاشنه ی پا:

دلیل اصلی درد در پاشنه ی پا خار پاشنه است . بیماری خار پاشنه در اثر التهاب رباط هایی که به پاشنه ی پا وصل می شوند به وجود می آید . درد پاشنه ی پا هنگامی که صبح از خواب بیدار شده و پایمان را زمین می گذاریم خیلی شدید است . آرتروز، ورزش های شدید، کفش های تنگ و ورم زانو باعث درد در پاشنه ی پا می شوند . دلایل دیگری که خیلی شایع نیستند شامل موارد زیر هستند:

۱-رشد استخوان در کف پا ،عفونت استخوانی، تومور یا شکستگی استخوان

۲-تغییر در نحوه ی راه رفتن:

گاهی اوقات اولین نشانه ی یک بیماری تغییر در نحوه ی راه رفتن است. مثلا باز کردن زیاد پاها هنگام راه رفتن یا به سختی و آرام راه رفتن. دلیل این مشکل ممکن است از دست دادن حس در پاها، آسیب به سیستم عصبی و یا دیابت باشد . در بسیاری مواقع دلیل آسیب عصبی ناشناخته است . دیگر دلایل مربوط به تغییر در نحوه ی راه رفتن مشکلات مغزی ، مشکلات مربوط به طناب نخائی و ماهیچه ها می شود.

۳-عوض شدن شکل انگشتان پا:

 گاهی اوقات قسمت جلویی ناخن گردتر است و ناخن حالت خمیده دارد . ناراحتی های ریه دلیل اصلی این مشکل می باشد ولی بیماری های قلبی ،بیماری های کبد، سو هاضمه یا برخی عفونت ها هم در ایجاد این مشکل نقش دارند . گاهی اوقات هم این بیماری دلیل ارثی دارد و بر اثر بیماری خاصی نیست.

۴-ورم کردن پاها

این مشکل اغلب به طور موقتی بر اثر ایستادن به مدت طولانی یا پرواز های طولانی در هواپیما مخصوصا در خانم های باردار رخ می دهد. برخی از بیماری های خاص نظیر مشکلات گردش خون، مشکلات مربوط به سیستم لنفاوی، لخته ی خون، نارسائی کلیه یا تیروئید کم کار نیز باعث ایجاد این بیماری می شوند. در صورت عدم بهبود ورم پاها، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

۵-احساس سوزش در پاها:

احساس سوزش در پاها بین بیماران دیابتی ای که مشکلات مربوط به سیستم عصبی دارند، شایع است . این مشکل در اثر کمبود ویتامین بی ،قارچ پوستی، مشکلات مزمن ریوی، گردش خون ضعیف در پاها و کم کاری تیروئید ایجاد می شود.

۶-زخم های پا که بهبود نمی یابند:

این مشکل یکی از علائم مهم دیابت است . دیابت باعث آسیب به عصب پا، گردش خون و دیر خوب شدن زخم می شود . حتی یک تاول هم می تواند به یک زخم جدی تبدیل شود . این زخم ها باعث عفونت می شوند . افراد دیابتی باید پاهایشان را هر روز شسته، خشک کنند و مراقب زخم ها باشد . دیر خوب شدن زخم ها ممکن است در اثر گردش خون ضعیف که به دلیل بیماری های مربوط به سرخرگ ها ایجاد می شود به وجود آید.

۷-درد در شست پا

بیماری نقرس دلیل اصلی درد در انگشت شست پا است. در این بیماری،علاوه بر درد، انگشت شست قرمز شده و باد می کند. آرتروز دلیل دیگری بریا درد و باد کردن انگشت شست است . وقتی که مفصل سفت می شود بیماری هالوکس ریجیدوس را ایجاد می کند. این بیماری نوعی آرتروز است که  در آن یک استخوان اضافه رشد می کند . پیچ خوردگی انگشت شست پا هم یک مشکل رایج در ورزشکاران وخصوصا افرادی است که روی سطح سفت و سخت کار می کنند می باشد و در اثر آسیب به رباط های اطراف مفصل به وجود می آید.

۸-درد در انگشتان کوچکتر پا:

اگر گاهی اوقات احساس می کنید که روی سنگ مرمر راه می روید یا احساس سوزش در نوک  تا انتهای انگشتان پا دارید ممکن است مبتلا به تومور عصبی مورتن باشید. در این بیماری یک بافت ضخیم، در اطراف عصب پا و معمولا بین انگشتان سوم و چهارم به وجود می آید . این مشکل در خانم ها 8 تا 10 برابر شایع تر از آقایان می باشد.و در اثر آسیب یا فشار زیاد به انگشتان پا به وجود می آید.

۹-خارش پا

خارش و زبر شدن پوست ممکن است در اثر قارچ انگشتان پا به وجود آید که یک نوع عفونت قارچی است. عکس العمل بدن به محصولات شیمیایی یا محصولات مراقبت از پوست که به آن درماتیت تماسی هم می گویند باعث خارش پوست می شود . در این بیماری علاوه بر خارش، قرمزی و خشکی پوست هم ایجاد می شود.اگر پوست پا در جایی که خارش دارد، کلفت شده و جوش میزند، مشکل در اثر بیماری پسوریازیس به وجود آمده است. در این بیماری، سیستم ایمنی بدن واکنش زیادی از خود نشان داده و کرم های دارویی برای درمان این علائم به کار می روند.

۱۰-چنگالی شدن پا:

این مشکل، بدشکلی پا در اثر کفش های تنگی که به انگشتان پا فشار وارد می کنند یا در اثر بیماری هایی که به عصب ها آسیب می رسانند مثل دیابت ،مصرف زیاد الکل یا دیگر ناراحتی های عصبی به وجود می آید . در این مشکل ،انگشتان پا از قسمت پایین انگشتان پا شروع شده، به بالا می روند و از مفصل میانی رو به پایین هستند و به شکل چنگال به نظر می رسند.. افرادی که این مشکل را دارند به کفش ها درمان های خاص نیاز دارند.

۱۱-گرفتگی پا :

درد ناگهانی پا یکی از نشانه های گرفتگی ماهیچه و یا عضله است که چند دقیقه طول می کشد . کار کردن زیاد و خستگی ماهیچه ها دلایل شایع گرفتگی پا هستند . دلایل دیگر این مشکل گردش خون ضعیف، خشکی بدن یا متعادل نبودن میزان پتاسیم، منیزیم، کلسیم یا ویتامین دی است . عوض شدن سطح هورمون های بدن در دوران بارداری یا نارسایی های تیروئید هم در گرفتگی پا نقش دارند. اگر اسپاسم پا شدید است به دکتر مراجعه شود . همچنین ورزش های قدرتی خستگی ماهیچه ها را از بین می برد.

۱۲-لکه های تیره روی پا

اکثر مردم فکر می کنند سرطان پوست در اثر آفتاب به وجود می آید به همین دلیل به لکه های تیره روی پا دقت نمی کنند . ولی باید بدانید که ملانوما که خطرناک ترین نوع سرطان پوست است در نواحی ای از پوست به وجود می آید که در معرض نور آفتاب نیستند.ملانوما ممکن است در زیر ناخن ها هم به وجود آید که به صورت لکه های سیاه دیده می شود.

۱۳-زردی انگشتان پا

انگشتان پا چیزهای زیادی در مورد سلامتی شما می گویند . یک عفونت قارچی اغلب باعث ضخیم شدن و زردی انگشتان پا می شود . زرد شدن و ضخیم شدن ناخن ها ممکن است از علائم لنف ادم (ورمی که در اثر مشکلات سیستم لنفاوی به وجود می آید)، مشکلات ریوی، پسوریازیس یا روماتیسم باشد.

۱۴-قاشقی شکل شدن انگشتان پا:

گاهی اوقات آسیب هایی که به ناخن می رسد یا مواد  شیمیایی نفتی که به ناخن مالیده می شود باعث ایجاد حالت مقعر و قاشقی شکل شدن ناخن ها می شود. . کمبود آهن هم باعث بدشکلی ناخن می شود.

۱۵- سفید شدن ناخن

آسیب به ناخن ها یا برخی بیماری ها در بدن باعث ایجاد نواحی سفیدی در ناخن ها می شود . اگر قسمتی یا همه ی ناخن از پوستش جدا شود سفید به نظر می رسد و در اثر آسیب به ناخن، عفونت ناخن یا پسوریازیس ایجاد می شود . اگر ناخن سالم و بیشتر آن سفید باشد، می تواند علائم بیماری های جدی تری مثل بیماری کبد، نارسایی قلبی و یا بیماری کلیوی باشد .

۱۶- سوراخ شدن ناخن

سوراخ شدن ناخن ها یا شکستگی در سطح ناخن به دلیل شکستگی هنگام رشد آن است . در نیمی از افرادی که از پسو ریازیس رنج می برند این مشکل ایجاد می شود.

منبع: WebMd
نویسنده : شفاجو

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.


نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید