preloader

عوارض بوتاکس معده چیست؟ چه کسانی نباید بوتاکس معده انجام دهند؟


عوارض بوتاکس معده چیست؟ چه کسانی نباید بوتاکس معده انجام دهند؟
امتیاز 4.6 / تعداد بازدید : 10183 اشتراک گذاری :

 

بوتاکس معده یکی از روش‌های درمانی جدید است که در آن از طریق تزریق بوتاکس به عضلات معده، عملکرد آن را کم کرده و در نتیجه فرد احساس سیری بیشتری می‌کند. این روش اغلب برای مدیریت وزن و لاغری به کار می‌رود. اما این روش نیز مانند هر روش پزشکی دیگری با عوارض و محدودیت‌هایی همراه است؛‌حتی از نظر برخی پزشکان، این کار، روش قابل قبولی نیست. در این مقاله روش درمانی بوتاکس معده را کامل بررسی و افرادی را که مجاز به انجام این کار نیستند، معرفی می‌کنیم.

عوارض بوتاکس معده چیست؟

بوتاکس معده یکی از روش‌های کاهش وزن و کنترل اشتها است که جزو درمان‌های غیر جراحی محسوب می‌شود. در این روش سم بوتولینوم (بوتاکس) را به دیواره‌های معده تزریق می‌کنند. این تزریق باعث فلج موقت عضلات معده می‌شود و تخلیه غذا را کندتر می‌کند، در نتیجه فرد احساس سیری طولانی‌تری خواهد داشت. این روش معمولا برای افرادی که به دنبال کاهش وزن ملایم هستند و نتوانسته‌اند با رژیم غذایی و ورزش به نتیجه برسند، استفاده می‌شود. بوتاکس معده برای افرادی که شاخص توده بدنی بسیار بالایی ندارند، گزینه بسیار مناسبی به‌شمار می‌رود.

بوتاکس معده از جراحی‌های لاغری مانند اسلیو معده،‌ درد یا خونریزی کمتری دارد؛ اما این روش درمانی،‌ موردتایید تایید برخی پزشکان نیست. در ادامه برخی از عوارض بوتاکس معده را نام می‌بریم:

بوتاکس معده

تهوع و استفراغ؛ عوارض شایع بوتاکس معده

یکی از عوارض شایع پس از تزریق بوتاکس معده، تهوع و استفراغ است. این وضعیت به دلیل واکنش معده به تزریق بوتاکس رخ می‌دهد و معمولاً موقتی است. بوتاکس با کاهش حرکات معده ممکن است باعث احساس ناراحتی در سیستم گوارش شود که تهوع به‌دنبال دارد. پزشکان معمولاً داروهای ضدتهوع برای کاهش این عارضه تجویز می‌کنند.

درد شکمی؛ عارضه ناشی از اختلال در عملکرد طبیعی سیستم گوارش

درد شکمی یکی دیگر از عوارض رایج است که به دلیل تغییر در عملکرد طبیعی عضلات معده رخ می‌دهد. بوتاکس باعث فلج موقت عضلات معده می‌شود تا حرکات آن کاهش یابد. این تغییر ممکن است منجر به درد یا احساس سنگینی در ناحیه شکم شود. شدت این درد معمولاً خفیف است و با گذشت زمان کاهش می‌یابد.

یبوست؛ تاثیر معده بر روده‌ها

کاهش حرکات معده می‌تواند بر عملکرد روده‌ها تأثیر بگذارد و منجر به یبوست شود. این وضعیت ممکن است به دلیل کاهش سرعت تخلیه معده و در نتیجه کاهش تحرک روده ایجاد شود. برای پیشگیری یا کاهش این عارضه، مصرف آب و مواد غذایی غنی از فیبر توصیه می‌شود.

کاهش انقباضات عضلات معده؛ نفخ و احساس سنگینی معده

بوتاکس معده ممکن است باعث ایجاد احساس نفخ و سنگینی شود. این مشکل به دلیل کاهش انقباضات عضلات معده رخ می‌دهد که باعث می‌شود هضم غذا به طور طبیعی انجام نشود. این احساس معمولاً پس از چند روز کاهش می‌یابد، اما در مواردی ممکن است نیاز به بررسی بیشتر توسط پزشک باشد.

واکنش آلرژیک به بوتاکس

در موارد نادر، برخی افراد ممکن است به بوتاکس حساسیت نشان دهند. علائم این واکنش شامل خارش، قرمزی پوست، یا حتی مشکلات تنفسی است. در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرطبیعی پس از تزریق، مراجعه فوری به پزشک ضروری است. توصیه می‌شود قبل از اقدام به تزریق بوتاکس، حتما آلرژی خود را به این ماده بررسی کنید.

چه افرادی نباید بوتاکس معده انجام دهند؟

دلایل پزشکی، برخی شرایط خاص یا حساسیت و آلرژی، از مهم‌ترین دلایلی است که برخی افراد نمی‌توانند بوتاکس معده انجام دهند. در ادامه به مهم‌ترین گروه‌هایی که نباید بوتاکس معده انجام دهند، اشاره کرده‌ایم:

  • افرادی که به مواد بوتاکس حساسیت دارند: بدن برخی افراد به بوتاکس واکنش نشان می‌دهد. در مواقعی این واکنش بسیار خطرناک می‌شود در نتیجه، این افراد نباید از این روش درمانی استفاده کنند.
  • بانوان باردار و شیرده: تحقیقات کافی درباره اثر بوتاکس روی جنین یا نوزاد در دوران شیردهی انجام نشده است؛ بنابراین این روش برای این گروه توصیه نمی‌شود.
  • افرادی که  بیماری‌های گوارشی و معده‌ دارند: بوتاکس معده برای افرادی که به بیماری‌هایی مانند زخم معده، رفلاکس شدید، کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون مبتلا هستند، گزینه مناسبی نیست.
  • افراد با مشکلات عضلانی و عصبی: بیماری‌هایی مانند میاستنی گراویس یا سندرم لامبرت-ایتون که بر سیستم عصبی و عضلانی تاثیر می‌گذارند، ممکن است با تزریق بوتاکس بدتر شوند.
  • افراد با شاخص توده بدنی (BMI) خیلی بالا یا خیلی پایین: این روش برای افرادی که اضافه‌وزن بالایی دارند یا BMI زیر محدوده سلامت دارند، مناسب نیست. بوتاکس معده بیشتر برای کاهش وزن متوسط در نظر گرفته شده است.
  • افرادی که انتظار بالایی از بوتاکس معده دارند: بوتاکس معده فقط راه حلی برای کنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری محسوب می‌شود و به‌تنهایی منجر به لاغری نمی‌شود. برای رسیدن به تناسب اندام و لاغری باید در کنار این روش درمانی، ورزش مداوم و رژیم غذایی مناسبی داشته باشید تا عمل کاهش وزن صورت بگیرد.

قبل از انجام بوتاکس معده، مشاوره دقیق با پزشک ضروری است تا شرایط فردی شما ارزیابی و خطرات احتمالی بررسی شود.

چه افرادی نباید بوتاکس معده را انجام دهند؟

عمل جراحی؛ روشی سریع و ایمن برای لاغری

بوتاکس معده یک روش غیرجراحی و موقتی برای کنترل اشتها و کاهش وزن متوسط است که با مزایا و معایب خود همراه است. این روش نمی‌تواند جایگزین سبک زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب و ورزش مداوم باشد. همچنین، به دلیل عوارض احتمالی و محدودیت‌های آن، مشاوره با پزشک متخصص و بررسی شرایط فردی بسیار ضروری است. انتخاب آگاهانه و انتظارات واقع‌بینانه از این روش می‌تواند به نتایج بهتری منجر شود. همچنین برخی افراد به‌دنبال روش‌های دائمی برای لاغری هستند؛ از همین رو عمل جراحی، جایگزین مناسبی برای تزریق بوتاکس است. با مراجعه به یک پزشک متخصص می‌توانید بدون دلهره،‌ لاغری همیشگی را تجربه کنید.

منبع: شفاجو
نویسنده : شفاجو

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.


نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید