preloader

١٠ دلیل پزشکی برای احساس خستگی


١٠ دلیل پزشکی برای احساس خستگی
امتیاز 4.6 / تعداد بازدید : 12470 اشتراک گذاری :

بیماریهای جدی ، خصوصا آن دسته از بیماریها که با درد همراه است ، باعث خستگی بیمار می شود. برخی از بیماریهای ضعیفتر هم می توانند باعث خستگی فرد شوند . در زیر به ١٠ بیماری اشاره می شود که باعث خستگی بیمار می شود .

 

١-  بیماری سلیاک 

این بیماری نوعی عدم تحمل غذا ازطرف بدن است ، خصوصاً پس از خوردن گلوتن که در انواع نان ، انواع کیک و کرن فلکس موجود است . طبق آمار انجمن سلیاک انگلستان از هر صد نفر یک نفر در انگلستان به این بیماری مبتلا است و تحقیقات نشان می دهد که ٩٠ ٪ آنها از این موضوع بی اطلاع هستند . خستگی یکی از نشانه های این بیماری است . اسهال ، کم خونی و از دست دادن وزن نیز ازدیگر نشانه های این بیماری هستند.پزشک عمومی شما ازطریق آزمایش خون می تواند این بیماری را در شما تشخیص دهد. 

 

٢-کم خونی 

یکی از شایعترین دلایل پزشکی برای احساس خستگی مداوم ،کمبود آهن و کم خونی است . از هر بیست مرد یک نفر به آن مبتلا است . زنانی هم که دوران قبل ازیائسگی را طی میکنند نیز ازاین بیماری رنج می برند . حتی زنانی که هنوز دوران قاعدگی دارند نیز دچار این بیماری می شوند . معمولاً احساس خستگی زیاد باعث می شود ، قادر به انجام کاری نباشید ، ماهیچه ها احساس سنگینی میکنند و به سرعت خسته می شوید . زنانی که دوران قاعدگی سختی دارند و زنان باردار بیشتر ر معرض کم خونی هستند . 

 

٣- سندروم خستگی مزمن 

سندروم خستگی مزمن یک بیماری مهلک است که خستگی طاقت فرسای آن ، حداقل شش ماه به طول می انجامد . معمولا نشانه هایی مانند گلو درد ، درد مفاصل و سردرد نیز دارد .  

 

٤-آپنه درخواب 

آپنه در خواب به این معنا است که راه گلوی شما باریک شده و هنگام خواب بسته می شود و توقف در نفس به کرات اتفاق می افتد . در نتیجه خرُ خرُ شدید و افت اکسیژن درخون اتفاق می افتد . اختلال در تنفس به معنی بیدار شدن درهنگام خواب و احساس خستگی در طول روز بعد است . این بیماری درمردان میانسال دارای اضافه وزن شایعتر است . نوشیدن الکل و کشیدن سیگار این بیماری را تشدید می کند.

 

٥-تیروئید کم کار 

 داشتن غده تیروئید کم کار ، به این معنی است که این غده ، تیروکسین کمی ترشح می کند و همین باعث خستگی می شود . و همین امر باعث اضافه وزن و درد در ماهیچه ها می شود. این بیماری در زنان شایعتر است و با اضافه شدن سن ، بیشتر می شود . پزشک عمومی شما با گرفتن ازمایش خون این بیماری را تشخیص می دهد . 

 

٦-دیابت 

یکی از نشانه های بارز دیابت ، به دلیل بالا بودن قند خون ، خستگی مفرط است . سایر نشانه های کلیدی عبارتند از تشنگی شدید ، ادرار به دفعات و کاهش وزن شدید است . با آزمایش ساده خون میتوانید به این بیماری پی ببرید . 

 

٧-تب غده ای 

تب غده ای نوعی عفونت ویروسی است که باعث خستگی ، تب طولانی ، گلو درد و تورم غده ها می شود . این بیماری در نوجوانان و جوانان بیشتر شایع است . نشانه ها ظرف مدت چهار تا شش هفته از بین می روند ، اما خستگی ناشی از این بیماری تا ماهها ادامه دارد . 

 

٨- افسردگی 

همانطور که افسردگی می تواند به شدت باعث غمگین شدن فرد شود ، به همان اندازه باعث خستگی بیمار نیز می شود. باعث کم خوابی و بیدار شدن در صبح خیلی زود می شود ، که باعث خستگی مفرط در طول روز می شود . 

 

٩-پاهای بی قرار 

این سندروم زمانی اتفاق می افتد که فرد مبتلا در ناحیه پا احساس ناراحتی می کند ، که باعث بیدار شدن فرد در نیمه شب می شود . در این بیماری درد شدید در پاها ، حرکات پریدن پا و حرکت دادن مداوم آنها اتفاق می افتد . هر کدام از این نشانه ها را داشته باشید ، خوابتان کامل نخواهد شد و صبح روز بعد احساس خستگی شدید خواهید داشت . 

 

١٠-اضطراب 

احساس اضطراب بعضی اوقات بسیار نرمال و طبیعی است . اما برخی از مردم دائماً اضطراب دارند به صورتی که کار روزانه شان مختل می گردد. به این بیماری اختلال اضطراب عمومی اتلاق می شود . در انگلستان از هر ٢٠ نفر یک نفر به این بیماری مبتلا است . به جز حس خستگی ، این افراد احساس شکنندگی و نگرانی بیش از اندازه دارند . 

منبع: nhs
نویسنده : شفاجو

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.


نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید