preloader

پریودنتیت‌ (التهاب‌ لثه‌) - periodontitis


پریودنتیت‌ (التهاب‌ لثه‌) - periodontitis
امتیاز 4.6 / تعداد بازدید : 10499 اشتراک گذاری :

پریودنتیت (التهاب لثه) التهاب و عفونت لثه‌ها، که باعث تحلیل رفتن استخوان تکیه‌گاه لثه می‌شود. پریودنتیت بیش از پوسیدگی دندان باعث از دست دادن دندان‌ها می‌گردد. این بیماری مسری نیست.

 

 

علل بیماری

 

 

تخریب استخوان تکیه‌گاه دندان‌ها توسط پلاک (یک رسوب چسبنده متشکل از باقی مانده غذاها، باکتری‌ها و مخاط). بهداشت نامناسب دندان‌ها سبب تشکیل و تجمع پلاک‌ها می‌گردد.

 

 

 

عوامل خطرساز

 

 

بیماری‌های کاهش‌دهنده مقاومت بدن.

 

 

 

پیشگیری

 

 

حفظ بهداشت مناسب دهان (به قسمت اصول کلی درمان رجوع شود).
از خوردن میان وعده‌های شیرین که در تشکیل پلاک‌ها نقش دارد خودداری کنید.
برای حفظ بهداشت مطلوب دندان‌ها به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید. درباره کافی بودن میزان فلورید آب آشامیدنی منطقه خود از دندانپزشک سؤال کنید. مکمل‌های فلورید ممکن است به محافظت دندان‌ها در برابر این بیماری کمک کنند.

 

 

 

درمان

 

 

پلاک‌های چسبنده واضح را با یک مسواک نرم هر روز از روی دندان‌هاو لثه‌ها پاک نمایید. احتمال آسیب دیدن دندان‌ها و لثه‌ها با یک مسواک نرم کمتر از مسواک سخت است. مسواک را برروی خط لثه قرار داده و به آرامی آن را بچرخانید در حالی که پرزهای آن در جهت لثه‌ها باشد. هر بخش دهان را در یک زمان مسواک بزنید (مسواک‌زدن یک بخش دندان‌ها را کامل کرده و سپس به بخش دیگر بپردازید).
- برای استفاده از نخ دندان، یک نخ دندان موم اندود یا بدون موم را دور یک انگشت از هر دست بپیچید. با فشار دادن نخ آن را در فضای بین دو دندان وارد سازید و با ملایمت سطوح دندان‌ها را با جلو و عقب بردن نخ شبیه حرکت اره در سطح خط لثه‌ای تمیز کند. بین تمام دندان‌های پایینی را به این طریق با هدایت دو انگشت تمیز کنید. سپس نخ را شل کرده و آن را برروی نوک انگشتان شست قرار داده و با هدایت دو انگشت شست بین دندان‌های بالایی را تمیز کنید.
- گاهی جراحی به منظور برداشت بافت ناسالم لثه و بازسازی استخوان تکیه‌گاه دندان‌ها جهت حذف حفرات دندان غیرطبیعی ایجاد شده لازم می‌گردد.

 

 

 

رژیم غذایی

 

 

رژیم خاصی نیاز نیست، به جز محدودیت مصرف مواد شیرین.

 

 

 

فعالیت درزمان ابتلا به بیماری

 

 

محدودیتی وجود ندارد.

 

 

 

درچه زمانی باید به پزشک مراجعه نمود

 

 

اگر شما یا یکی از اعضای خانواده‌تان دارای علایم پریودنتیت باشید.

 

 

عواقب موردانتظار

 

 

این یبماری معمولاً با ترکیبی از درمان مشکلات دندانی و رعایت دقیق یک برنامه بهداشت دهانی مطلوب قابل معالجه است (به قسمت اصولی کلی درمان مراجعه شود).

 

 

 

عوارض احتمالی

 

 

بدون درمان، دندان‌ها چنان در جایگاه استخوانی خود شُل می‌شوند که کشیدن آنها ضروت می‌یابد.

 

 

منبع: آی آر تب
نویسنده : شفاجو

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.


نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید