بهترین سن برای ارتودنسی چیست؟
امتیاز 10041 / تعداد بازدید : اشتراک گذاری :
ارتودنسی دندان برای افرادی که دارای بهم ریختگی دندانی هستند وازاینکه دندانهای نامنظمشان به خصوص هنگام خندیدن نمایان میشود ناراضی هستند، یک درمان کارآمد و رضایتبخش است.
در پاسخ به این سوال که آیا ارتودنسی محدودیت سنی دارد پاسخ قطعی این است که انجام ارتودنسی دندان محدودیت سنی خاصی ندارد، اما اگر میخواهید بدانید ارتودنسی دندان از چه سنی بهتر است و میپرسید از کی شروع کنیم، در پاسخ باید گفت در صورتی که کودک شما در معاینات به انجام ارتودنسی توصیه شده است، بهترین سن برای ارتودنسی کوکان هنگامی است که همه دندانهای شیری ریخته و دندانهای دائمی ظاهر شدهاند و استخوان فک هنوز رشد کامل خود را انجام ندادهاست.
ارتودنسی کودکان از چه سنی شروع میشود؟
بهتر است از سن 8 سالگی اقدام به معاینه توسط متخصص برای ارتودنسی کودکان شروع شود و پیش بینیهای لازم توسط ایشان در نظر گرفته شود. زمان مناسب برای ارتودنسی از 13 یالگی تا 15 سالگی زمانی که نوجوان همه دندان های شیری با دندانهای دائمی جایگزین شده ولی فک هنوز در حال رشد است و فرآیند رشد آن تکمیل نشده است.
در این زمان بهترین و آسانترین شکل گیری را میتوان با انجام ارتودنسی برای فک ایجاد کرد. عقب رفتن فک بعد از ارتودنسی به خوبی انجام میگیرد و کوتاه ترین زمان برای ارتودنسی در این سن صرف میشود. ، یعنی در زمانی که بافت استخوان فک در حال رشد و شکلگیری است انجام شود، نتیایج بهتری خواهد داد و دندانها با صرف هزینه زمان کمتر مرتب خواهندشد.
ارتودنسی تا چه سنی انجام میشود و تا چه سنی جواب میدهد؟
سن مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان مشخص نشده است و ارتودنسی در هرسنی نتیجه بخش است. شما در هر سنی باشید محدودیتی برای انجام ارتودنسی ندارید.
حتی برای بزرگسالان با توجه به شرایط و نیاز آنها انواع مختلفی از براکتها و بریسهای مخصوص وجود دارد. برای مثال از ارتودنسی لینگوال که در ضاهر اصلا مشخص نیست و در پشت دندان ها نصب میشود و یا بریس های شفاف را میتوانید برای درمان استفاده کنید.
برای کسانی که نگران ظاهرشان هستند، پیشرفتهایی که در ارتودنسی به وجود آمده باعث شده است که درمان راحت تر و کمتر ازقبل، قابل مشاهده باشد. وسایل و براکتها طوری طراحی شدهاند که سازگار با سبک زندگی شما و کمتر قابل مشاهده باشند.
با این حال، توجه به این نکته مهم است که هر نوع دستگاهی برای هر نوع مشکل ارتودنسی مناسب نیست.
متخصص ارتودنسی شما با اشراف بر روی کلیه وسایل موجود برای ارتودنسی تشخیص میدهد که کدام نوع برای شما مناسب تر است. متخصص ارتودنسی شما متغیرهای زیادی را در هنگام تهیه طرح درمانی سفارشی شما در نظر می گیرد و روش مناسب برایتان را در پیش میگیرد.
حداکثر سن برای ارتودنسی تعریف نشد است و در هر سنی قابل انجام است. چه 8 ساله باشید و چه 80 ساله میتوانید از درمان ارتودنسی برای مرتب کردن دندانهایتان و داشتن لبخندی زیبا میتوانید بهرهمند شوید.
آیا سن بر روی حرکت دندان آیا تاثیری دارد؟
در ارتودنسی فرآیند فیزیولوژیکی که در سن کودکی و یا نوجوانی، 25 یا 30 سالگی و بالاتر از آن، دندانها را در استخوان حرکت می دهد، یکسان باقی میماند. دندانها در پاسخ به نیروهایی که در طول زمان بر روی آنها وارد می شود، بدون توجه به سن شما حرکت می کنند. بسیاری از مشکلات دندانی را با ارتودنسی میتوان به راحتی برای بزرگسالان و کودکان و نوجوانان اصلاح کرد.
درمان بزرگسالان چه تفاوتی با ارتودنسی کودکان دارد؟
بزرگترین تفاوت ارتودنسی بزرگسالان در مقایسه با کودکان و نوجوانان این است که بزرگسالان مراحل رشد را طی کردهاند. اگرچه این تاثیری بر موفقیت ارتودنسی نمیگذارد اما به دلیل تراکم استخوان بالاتر و وجود مشکلات دندانی دیگر در بزرگسالان بیشتر به طول انجامد.
عواملی مانند وجود پرکردگیهای دندانی، دندانهای از دست رفته، دندانهای فرسوده یا بیماریهای دندانی و لثهای در بزرگسالان روند درمان ارتودنسی را تحت تأثیر قرار میدهد و ابتدا باید به این درمانها پرداخت.
برخی از داروها و عادات، مانند سیگار کشیدن و دندان قروچه میتوانند بر نتیجه درمان تأثیر بگذارند.
چه در کوکان و چه در بزرگسالان متخصص ارتودنسی توصیههای مراقبتی پس از انجام ارتودنسی دارد که باید به آن پایبند باشید.
بیشتر بدانید: ارتودنسی فانکشنال برای بزرگسالان
ارتودنسی بزرگسالان چند سال طول میکشد؟
درمان ارتودنسی بزرگسالان بسته به شدت و پیچیدگی مسائل متفاوت است و هر بیمار یک برنامه منحصر به فرد برای نیازهای خود خواهدداشت. متخصص ارتودنسی شما می تواند در طول مشاوره اولیه شما جدول زمانی دقیق تری برای درمان خاص شما ارائه دهد.
با این حال، میتوان فرض کرد که بیمارانی که دندانهای نامرتب دارند حدود هشت تا دوازده ماه طول میکشد، در حالی که موارد پیچیدهتر ممکن است چند سال طول بکشد تا درمان کامل شود. در طول این مدت، هر شش تا هشت هفته یک بار ویزیت ارتودنتیست برای نظارت بر پیشرفت شما برنامه ریزی میشود. ارتودنسی در بزرگسالی اگرچه زمان بر است، در بهبود سلامت دندان، عملکرد فک، گاز گرفتن، جویدن، بهداشت دندان و اعتماد به نفس برای شما به ارمغان می آورد.
پرسش های متداول
ارتودنسی از چه سنی خوب است؟
بهترین زمان برای ارتودنسی زیر 15 سالگی و در حدود 13 سالگی است اما اگر از این سن گذشته است نگران نباشید زیرا ارتودنسی محدودیت سنی ندارد و بهتر است زود تر اقدام کنید.
اگر ارتودنسی نکنیم چه میشود؟
از مهم ترین مشکلاتی که در اثر انجام ندادن ارتودنسی برای فرد ممکن است به وجود آید، پوسیدگی زود هنگام دندانها است. زیرا دندانها به درستی تمیز نمیشوند و باقی ماندن غذاها در قسمتهایی که امکان مسواک زدن کامل درآنها نیست باعث این پوسیدگی میشود. از دیگر مشکلات در صورت انجام ندادن ارتودنسی، ابتلا به بیماریهای لثه، ایجاد اختلالات گوارشی، لق شدن و از دست دادن دندانها، مشکات تنفسی و حتی شنوایی و سردردهای مزمن را نام برد.
اگر ارتودنسی برگشت چه کنیم؟
نتایج ارتودنسی ممکن است به دلایل زیر برگشت داشته باشد:
- فشارها و ضربههای خارجی
- دندان قروچه در هنگام خواب
- ضعیف بودن یا بیماری لثه
- سن بالا
- موار ارثی و ژنتیکی
- استفاده از نگهدارنده نامناسب
در مورد استفاده از نگهدارنده قبل از اینکه زمان برداشتن ارتودنسیها برسد، متخصص ارتودنسی در مورد نگهدارندهها با شما صحبت میکند. نگهدارنده ها باعث میشوند نتیجه ارتودنسی گذاشتن از بین نرود.
برای ارتودنسی کجا برم؟
متخصص ارتودنسی بزرگسالان برای افراد با سن بالا با شناخت کامل بر روشهای درمانی برای سنین بالاتر میتواند بهترین طرح درمان را برای فرد در نظر بگیرد.
ارتودنسی شفاف برای بزرگسالان در کلینیک آذر اصفهان
آیا ارتودنسی برای کودکان درد دارد؟
معمولاً در ابتدای درمان و هنگام تنظیم براکتها یا استفاده از دستگاههای ارتودنسی، کودکان احساس درد یا ناراحتی را نشان میدهند. مسلماً فشارهای وارد بر روی فک و یا دندانها باعث این دردها است. اما خوشبختانه، این احساس درد موقتی است و با گذشت زمان زا بین خواهدرفت.
جمع بندی
صرف نظر از سن خود، حتی ارتودنسی در سن بالا هم دیر نیست. سن یک عامل تعیین کننده برای درمان ارتودنسی نیست.
می تواند ارتودنسی میتواند به همان اندازه برای بزرگسالان موفق باشد که برای نوجوانان و جوانان موفق است. تقریباً یک سوم از کل مراجعان برای ارتودنسی بزرگسال هستند و همه با رعایت توصیهها و راقبتهای پزشک خود، تجربه های موفق در این باره داشتهاند.
آیا شما تصمیم به انجام ارتودنسی دارید؟ در چه سنی میخواهید ارتودنسی انجام دهید؟
بیشتر بدانید: ورزش و پیاده روی بعد از ایمپلنت
نظرات کاربران
شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید