چربی شکمی و راههای مبارزه با آن

امتیاز 12591 / تعداد بازدید : اشتراک گذاری :
"اضافه وزن میانسالی " مسئله بسیار مهمی است ، که حتماً بارها و بارها راجع به آن شنیده اید. با بالا رفتن سن ، میزان چربی به نسبت وزن بدن افزایش می یابد ، که این امر در زنان بیش از مردان رخ می دهد . چند کیلو اضافه معمولاً در اطراف قسمت میانی بدن جمع می شود .
ممکن است ، به این مقوله به گونه ای نگاه کنیم که ، امری است اجتناب ناپذیر . اما با پیشرفت علم پزشکی به این نتیجه رسیده ایم که بزرگ شدن اندازه دور کمر ، خطرات زیادی را برای ما به همراه دارد .خصوصاً چربی شکمی و احشایی که نقش کلیدی در سلامت ما ایفا می کنند . این چربیها از چربی زیر پوستی ( قسمتی که با دست می توانید ان را بگیرید ) خطرناکتر هستند . چربی احشایی دور از دسترس ما و در اعماق شکم نفوذ می کند ،که مانعی برای اعضاء داخلی شکمی محسوب می شود . چربی احشایی منجر به اختلالات متابولیسمی ، بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت نوع دوم می شود . در زنان حتی می تواند منجر به سرطان سینه و کیسه صفرا شود .
مطالعات جدید نشان می دهند که چربی احشایی ، مواد شیمیایی سیستم ایمنی بدن به نام سایتوکاین را پمپاژ میکنند . به طور مثال عامل نکروز توموری و ایترلوکین که می توانند خطر بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهند، را ازاد میکنند .این مواد شیمیایی اثرات زیانباری بر حساسیت سلولها دارد که به شدت بر انسولین ، فشار خون و لخته شدن خون تاثیر دارد .
یکی از دلایلی که چربی احشایی بسیار خطرناک است ، محل تجمع آن میباشد ،که در نزدیکی ورید پورت یا همان سیاهرگ است ، که وظیفه خون رسانی به روده و کبد را به عهده دارد . مواد آزاد شده از چربی احشایی مانند اسیدهای چرب آزاد ، وارد سیاهرگ شده و به سمت کبد ،جایی که تولید چربیهای مفید خون صورت می گیرید ، حرکت میکنند . چربی احشایی باعث بالا رفتن کلسترول بد و پایین آمدن کلسترول خوب می شود و مقاومت انسولین را پایین می آورد .
مقاومت انسولین به این معنا است که ماهیچه های بدن شما و سلولهای کبدی به درستی به میزان نرمال انسولین پاسخ نمی دهند و هورمونهای پانکراس که گلوکز را به سلولهای بدن می رسانند ، به خوبی عمل نمی کنند . میزان گلوکز در بدن بالا می رود و خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد .
راه حل کم کردن چربی شکمی چیست؟
در آغاز برای کنترل کردن وزن بدن و مبارزه با چربی شکمی ، فعالیت متوسط جسمانی توصیه می شود . حداقل ٣٠ دقیقه در روز ، که به مرور زمان آن را به یک ساعت برسانید . تمرینات قدرتی هم برای جلوگیری از چربیهای شکمی موثر است . دراز و نشست می تواند به سفت شدن ماهیچه های شکم کمک کند ، اما چربی احشایی را از بین نمی برد .
رژیم غذایی بسیار مهم است . توجه به میزان وعده های غذایی ، مصرف بیشتر میوه ها ، سبزیجات ، غلات کامل و استفاده از پروتئین های بدون چربی به جای نان سفید ، پاستا و نوشیدنیهای شکردار . جایگزین کردن چربیهای اشباع و ترانس با چربیهای اشباع نشده ، به شدت به کاهش وزن و کاهش چربی شکمی کمک می کند .
دانشمندان امیدوارند که دارویی برای درمان چربی شکمی کشف کنند . برای مثال تحقیقات بر روی داروی کاهش اشتها ، نشان می دهد که این دارو بر چربی احشایی تاثیر دارد . اما در حال حاضر دانشمندان ورزش و فعالیت جسمانی ، تغییر در شیوه زندگی را بهترین روش برای از بین بردن چربی احشایی می دانند .
اگر شما دغدغه مبارزه با این بیماری را دارید، به طرح جامع ملی کرشمه بپیوندید...
نظرات کاربران
شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید