بیماری هوچکین - Hodgkins disease

امتیاز 10987 / تعداد بازدید : اشتراک گذاری :
بیماری هوچکین عبارت است از سرطانی شدن قسمت مرکزی گرههای لنفاوی. این بیماری در واقع یک نوع لنفوم است. این بیماری، لنفوسیتها (نوعی گلبول سفید)، گرههای لنفاوی (گرههایی که عفونت را کنترل و مواد ایمنیزا برای بدن درست میکنند) و طحال (در واقع یک گره لنفاوی بزرگ است) را درگیر میسازد. بیماری هوجکین میتواند در هر سنی رخ دهد، اما در بزرگسالان جوان و نیز افراد مسن شایعتر است. این بیماری در کودکان زیر 10 سال نادر است.
علل بیماری
ناشناخته است، اما تحقیقات نشان دهنده آن هستند که یک عفونت ویروسی ممکن است دخیل باشد.
عوامل خطرساز
نقص ایمنی (اکتسابی یا ارثی).
پیشگیری
راه خاصی برای پیشگیری از آن وجود ندارد.
درمان
بررسیهای تشخیصی ممکن است شامل آزمایش خون و مغز استخوان، لنفانژیوگرام (روشی تشخیصی که با تزیق ماده حاجب به درون مجاری لنفاوی و عکسبرداری با اشعه ایکس دستگاه لنفاوی بررسی میشود)، نمونهبرداری از گرههای لنفاوی، سیتی اسکن قفسه سینه و شکم، و عکسبرداری از قفسه سینه.
سعی کنید در مورد درمان بیماری و شانس معالجه خود مثبت بیاندیشید. داشتن دیدگاه ذهنی خوب و مثبت کمک بسیار مهمی در بهبود بیماری است.
درمان ممکن است به طریق زیر انجام گیرد: تنها اشعه درمانی (استفاده از امواج پرانرژی [تولید شده توسط دستگاههای اشعه ایکس مخصوص، دستگاههای کبالت و سایر دستگاهها] برای درمان بعضی از انواع سرطان)، شیمی درمانی (درمان سرطان با تزریق داروهایی که سلولهای سرطانی را بدون آسیب رساندن به بافت سالم از بین میبرند)، یا ترکیب این دو روش.
بهداشت مناسب و دهان در جلوگیری از بروز زخمهای دهانی به هنگام شیمیدرمانی مؤثر است.
مردانی که تحت درمان قرار میگیرند ممکن است تمایل داشته باشند که اسپرم خود را ذخیره کنند تا اگر نابارور شوند بتوانند با روشهای کمکی بچهدار شوند.
رژیم غذایی
رژیم خاصی توصیه نمیشود.
فعالیت درزمان ابتلا به بیماری
تا حدی که قدرتتان اجازه میدهد فعال بمانید.
درچه زمانی باید به پزشک مراجعه نمود
اگر شما یا یکی از اعضای خانوادهتان علایم بیماری هوجکین را دارید.
اگر یکی از موارد زیر به هنگام درمان رخ دهد: ـ تب ـ علایم عفونت (قرمزی، تورم، درد خود به خودی یا به هنگام لمس) در هر کجای بدن ـ تورم پا و ساق پا ـ ناراحتی به هنگام ادرار کردن یا کاهش میزان ادرار در روز.
اگر احساس میکنید که دارو باعث بروز علایمی شده است.
عواقب موردانتظار
اگر زورد تشخیص داده و درمان شود، معمولاً با اشعه درمانی و داروهای ضد سرطان قابل معالجه است. با درمان، میزان بقای 10 ساله 80% است. پتانسیل بهبودی برحسب نوع سلولهایی که در نمونهبرداری از گره لنفاوی دیده میشوند متغیر است.
عوارض احتمالی
گسترش سرطان به سایر نقاط بدن.
ناباروری در مردان در اثر درمان.
بیماریهای قلب یا ریه، کمخونی، کمکاری تیرویید، و عفونتها.
اگر شما دغدغه مبارزه با این بیماری را دارید، به طرح جامع ملی کرشمه بپیوندید...
نظرات کاربران
شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید