9 راهکار مقابله با کمردرد در محل کار

امتیاز 10338 / تعداد بازدید : اشتراک گذاری :
دکتر بیپین والیا مدیر و رئیس بخش جراحی مغز و اعصاب تأکید میکند که ایجاد فضای کاری مبتنی بر ارگونومیک مبتنی بر انتخاب صندلی اداری مناسب، حفظ وضعیت بدنی مناسب در زمان نشستن، پیادهرویهای مکرر و ... همگی میتوانند برای مقابله با کمردرد در محل کار مطرح شوند.
تقریباً 80 درصد از مردان حداقل یکبار در زندگی خود کمردرد را تجربه میکنند. کمردرد علاوه بر دردناک بودن سبب کاهش عملکرد فرد در زندگی و محل کار خواهد شد.
برخی از مشاغل مانند رانندگی که نیاز به نشستنهای طولانیمدت دارد، پرستاری که نیاز به ایستادنهای طولانیمدت دارد و فعالیتهای مرتبط با ساختوساز که نیاز به جابجایی و حمل وسایل سنگین دارد از جمله مشاغلی هستند که متصدیان آنها بیشتر گرفتار کمردرد خواهند شد. البته حتی کارهای اداری معمولی نیز ممکن است به کمردرد منجر شود.
دلایل رایج کمر درد در محیط کار
دلایل متفاوتی در ایجاد کمردرد در محیط کار نقش دارند که برخی از این دلایل عبارتند از:
- زور: اعمال نیروی زیاد به کمر نظیر بلندکردن یا جابجایی اجسام سنگین میتواند سبب آسیب به کمر شوند.
- حرکات تکراری: انجام برخی حرکات تکراری و یکنواخت در محیط کار بهویژه حرکاتی که با چرخاندن ستون فقرات همراه است و در طول کار تکرار میشود نیز به کمر آسیب میرساند.
- عدم تحرک: انجام فعالیتی که نیاز به جابجایی و تحرک ندارد بهخصوص زمانی که افراد وضعیت نامناسبی پیش میز و روی صندلی خود داشته باشند میتواند به کمردرد منجر شود.
کمر درد و سبک زندگی
بهمنظور جلوگیری از کمردرد میتوان با انجام برخی تغییرات در سبک زندگی خود از بروز کمردرد جلوگیری کرد. برخی از این تغییرات عبارتند از:
- حفظکردن وزن مناسب، استفاده از رژیم غذایی متعادل و سالم همراه با کلسیم و ویتامین D کافی.
- انجام ورزشهای هوازی مانند شنا و پیادهروی یا انجام ورزشهایی که با تقویت و کشش عضلات پشت و شکم همراه هستند. انجام نوع و شدت ورزش به سن، سطح آمادگی بدنی و مشکلات پزشکی افراد بستگی دارد.
- پرهیز از استعمال سیگار که از انحطاط دیسک کمر جلوگیری میکند.
راهکارهای مقابله با کمردرد در محیط کار
بهمنظور پیشگیری از کمردرد در محیط کار بهتر است توصیههای ذیل در محل کار رعایت شوند:
- ایجاد محیط کاری ارگونومیک
- همه لوازم و ابزار موردنیاز را باید در دسترس قرار داد تا نیازی به خمشدن یا کشش برای برداشتن و استفاده از آنها نباشد.
- تنظیم ارتفاع مانیتور بهگونهای که بالای مانیتور در سطح چشم قرار گیرد.
- تنظیم روشنایی مانیتور و اندازه فونتی که با آن کار میکنیم.
- ارتفاع میز و صندلی را میبایست بهگونهای تنظیم کرد تا وقتی روی صندلی و مقابل میز مینشینید آرنجهایتان با میز زاویه 75 تا 90 درجه تشکیل دهند.
- استفاده از صندلی اداری مناسب
- صندلی با ارتفاع قابل تنظیم
- استفاده از صندلی با پشتی قابل تنظیم
- استفاده از صندلی با دستههای قابل تنظیم
- صندلی همراه با تکیهگاه مناسب
- استفاده از متریال راحت و مناسب در صندلی
- داشتن قابلیت چرخش صندلی
- در هنگام کار باید مراقب باشید که وضعیت بدنی خود را حفظ کرده و از خمشدنها و جهشهای ناگهانی که سبب آسیب به کمر میشوند خودداری کنید.
- بلندکردن مناسب اجسام؛ برای جابجایی جسم سنگین بهتر است ابتدا به جسم نزدیک شده، زانوها را خم کرده و عضلات شکم را سفت کرده و در هنگام ایستادن از عضلات پا بهعنوان حمایت و تکیهگاه استفاده کنید. وسایل بسیار سنگین خارج از توان را بلند نکنید و یا برای جابجایی آنها از دیگران کمک بگیرید.
- راهرفتن درست با وضعیت بدنی مناسب. بهتر است در زمان راهرفتن شانهها را عقب نگاهداشته و چانهها را بالا دهید.
- استفاده از هندزفری؛ بهجای کج کردن سر برای نگاهداشتن گوشی تلفن و مکالمه تلفنی بهتر است از هندزفری مناسب استفاده شود تا نیازی به تغییر حالت بدنی نباشد.
- انجام استراحتهای کوتاهمدت؛ اگر نیاز است برای مدتزمان طولانی بنشینید بهتر است هر از چند گاهی راه بروید، عضلات خود را بکشد، وضعیت خود را تغییر دهید. بهتر است به ازا هر یک ساعت نشستن برای چند دقیقه راه بروید.
- استفاده از کفش مناسب؛ اگر نیاز به راهرفتن زیاد دارید بهجای استفاده از کفشهایی با پاشنه بلند بهتر است از کفشهای راحت و طبی استفاده کنید. کفش پاشنه بلند تراز ستون فقرات شما را تغییر داده و به وضعیت بدنی آسیب میرساند.
- خارجکردن کیف از جیب پشتی در زمان نشستن روی صندلی؛ با این روش از ایجاد فشار اضافی به کمر و باسن جلوگیری میشود.
درمان کمر درد
برای درمان کمردرد میتوان از راهکارهای ذیل استفاده کرد:
- استفاده از بستههای گرم یا سرد روی کمر که سبب تسکین درد کمر میشود.
- تقویت بدن با استفاده از ورزش که سبب استحکام ستون فقرات خواهد شد.
- فعال و پرتحرک ماندن
- با استفاده از کشش در کمر، شانهها و عضلات میتوان از ایجاد تنش در کمر جلوگیری کرد.
- در زمان خواب بهتر است به پهلو یا به پشت بخوابید و از خوابیدن روی شکم پرهیز کنید.
بن فیت
مکمل بن فیت ایکس مارت از جمله مکملهایی است که با وجود کلسیم، منیزیم، زینک و ویتامین D بهکاررفته در آن از کمردرد جلوگیری میکند.
این مکمل با داشتن کلسیم کافی سبب استحکام استخوانها میشود و از شکستگی استخوان و ایجاد پوکیاستخوان که منجر به کمردرد میشود ممانعت میکند. ویتامین D مورداستفاده در این مکمل از ضعف عضلانی که یکی از عوامل اصلی کمردرد است جلوگیری میکند.
منیزیم مکمل بن فیت از گرفتگی عضلات جلوگیری کرده و سبب حفظ عضلاتی قدرتمند میشوند و از آسیب به کمر پیشگیری میکند. زینک بهکاررفته در این مکمل از تحلیل استخوانها که به کمردرد منجر میشود جلوگیری میکند.
معرفی شرکت نیکان فارمد مهر
شرکت نیکان فارمد مهر(nikanpharma.com) از جمله شرکتهایی است که در راستای تأمین نیازهای دارویی هر خانواده ایرانی در زمینه واردات دارو و مکملهای غذایی از دیگر کشورها فعالیت میکند.
تمامی داروهای وارداتی این شرکت مورد تأیید شرکتهای دارویی معتبر سوییسی است. نیکان فارمد مهر از سال 1397 تا کنون تأمین داروهایی با برند ایکس-مارت و هیرونیک که از باکیفیتترین برندهای دارویی هستند را در دستور کار خود قرار داده است.
این شرکت با شعار سلامت روزانه، ثروت روزانه به دنبال ارتقا سلامت و سطح بهداشتی جامعه است.
نظرات کاربران
شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید