درمان زانو درد به روش های جراحی و خانگی

امتیاز 10284 / تعداد بازدید : اشتراک گذاری :
درد داخل یا اطراف کشکک زانو (کاسه زانو)، با روشهای درمان زانو درد بهبود مییابند. این درد، افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار میدهد. فعالیت شدید میتواند درد در ناحیه زانو را شدیدتر کند. بنا به عامل ایجاد چنین دردی و وضعیت هر بیمار، از روشهای مختلفی مانند جراحی زانو استفاده میشود. گاهیاوقات هم درمان درد زانو در خانه کافی است و با تغییر سبک زندگی، همهچیز بهحالت طبیعی بازمیگردد.
متخصصان ارتوپدی و پزشکی ورزشی به درمان زانو درد در بزرگسالان و افراد دیگر میپردازند. دکتر ارتوپد با طراحی روشهای درمانی مناسب به بیماران کمک میکند که بدون دردسر به زندگی طبیعی ادامه بدهند. گاهی ورزش برای زانو درد تجویز میشود و گاهی هم زانوبند طبی یا موارد دیگر کاربرد دارند.
پزشکان براساس علت زانودرد به درمان آن مشغول میشوند. گاهیاوقات، مشکل بهگونهای است که نیاز به تجویز دارو پیش میآید. در برخی موارد هم حرکات اصلاحی بدن یا تمرینات فیزیوتراپی میتوانند مشکلات زانو را حل کنند. در برخی موقعیتها هم هیچچیز جز جراحی چاره راه نخواهد بود
درمان زانو درد با فیزیوتراپی
در میان علل دردهای زانو، اگر علت آرتریت باشد، معمولاً برای درمان آن از فیزیوتراپی استفاده میشود. اگر آرتریت دارید یا در حال بهبودی از آسیب هستید، ممکن است که پزشکتان فیزیوتراپی را پیشنهاد کند. فیزیوتراپ حرکات کششی و تمریناتی را به شما نشان میدهد که عضلات اطراف زانوی آسیب دیده را تقویت میکند. این روند باعث بهبود ثبات در ناحیه زانو میشود و میتواند درد را تسکین دهد. با پیگیری تمرینات فیزیوتراپی دردهای مختلف دیگر ناحیه زانو هم درمان میشوند. برای مثال:
- کشیدگی عضلات اطراف زانو
- التهاب تاندونهای زانو
- درد اطراف کشکک
طیف وسیعی از وضعیتهای دیگر زانو درد مانند بهبودی پس از جراحی، بورسیت و مشکلاتی مانند آسیبدیدگیهای ورزشی هم با این روش درمان میشوند.
درمان زانو درد با دارو
پزشکان برای درمان زانو درد از داروها هم کمک میگیرند. امکان دارد که پزشک داروهایی را برای تسکین زانو درد و سایر علائمی تجویز کند که در جریان درد و آسیب بهوجود میآیند. بیشتر بیماران میتوانند از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) در این زمینه کمک بگیرند. در جدول زیر، با تعدادی از این داروها آشنا میشوید:
ایبوپروفن | این دارو بهسرعت درد زانو را کاهش میدهد. |
آسپرین | این درد برای مشکلات و درهای خفیف تا متوسط مفید است. |
ناپروکسن | برای کاهش درد و التهاب و مواردی مانند آرتروز از این مسکن استفاده میشود. |
استامینوفن | از این دارو در کنار درمانهای دیگر و بهطور موقت استفاده میشود. |
یادتان باشد که نباید بیشتر از ۱۰ روز متوالی از این داروهای ضد درد زانو استفاده کنید. کسانی که مشکلات کبدی و کلیوی هم دارند، نباید بهسراغ داروها بروند.
ویتامین برای زانو درد
دانشمندانی که روی آرتریت روماتوئید مطالعه میکنند، دریافتهاند که مبتلایان به آن، اغلب با کمبود ویتامین D مواجهاند. سطوح پایین این ماده مغذی ضروری میتواند باعث بهوجودآمدن دردهای مزمن در زانو شود. اگر مصرف ویتامین D را جدی بگیرید، امکان اینکه به دردهای ارتریت زانو یا التهابات آن دچار شوید هم کمتر میشود. با دادن آزمایش و مراجعه به پزشک، دوز لازم این ویتامین را برای مصرف خود تهیه کنید.
درمان زانو درد با جراحی
بیشتر افراد مبتلا به زانو درد نیازی به جراحی ندارند. اما اگر درد شدید باشد و سایر درمانها کمکی نکرده باشند، ممکن است، پزشک آن را پیشنهاد کند. برای موارد زیر از درمان زانودرد با جراحی استفاده میشود:
- ترمیم رباط آسیبدیده
- شکستگی استخوان
- آرتریت شدید
درمان خانگی زانو درد
برای درمان درد زانو در خانه باید حواستان به نکاتی ساده اما کاربردی باشد. مثلاً میتوانید از زانوبندها استفاده کنید. یادتان نرود که پزشک این موارد را برایتان تجویز کند و دستور استفادهاش را هم بهخوبی یاد بگیرید. زانوبند از زانوی شما حمایت میکند و آن را در جای خود نگه میدارد. زانوبندها با نگهداشتن زانو در حالتی تراز عمل میکنند. این ابزارها معمولاً از پلاستیک یا فلز سفت با بالشتکها و تسمههایی آماده میشوند که دور زانو و پای شما قرار میگیرند. انواع مختلفی از بریسها یا زانوبندها موجود است و باید متناسب با نیازتان بهسراغشان بروید.
پزشک متخصص ارتوپدی وظیفه تشخیص و درمان مشکلات سیستم اسکلتی و عضلانی بدن را بر عهده دارد. او همچنین به تشخیص بیماریهای مفاصل، ناتوانیهای جسمی و اطمینان از عملکرد صحیح اندامها، استخوانها، عضلهها، مفاصل، تاندونها و رباطها میپردازد. مهمترین خدمات درمانی این متخصصان شامل بررسی و تعیین وضعیت مفاصل و سیستم اسکلتی از طریق تصویربرداری و تستهای ارتوپدی مانند رادیوگرافی، امآرآی و سیتیاسکن است. اگر می خواهید بدانید متخصص ارتوپد کیست ، متخصص ارتوپد در مدیریت بیماریها و آسیبهای مختلفی از جمله آرتروز، پیچ خوردگی، درد مفاصل، آسیب های ورزشی، انحراف ستون فقرات، آسیب های اسکلتی، دیسک کمر و غیره هم مهارت دارد.
درمان زانو درد شدید در خانه
درمان زانو درد با حنا یا روشهای دیگری که در خانه تجویز میشوند، معمولاً پشتوانه علمی ندارند. بیشتر توصیههایی که در این زمینه مطرح میشود، بیشتر بهخاطر این است که مادههایی برای ماساژ زانو در آنها پیشنهاد شدهاند که خواص ضدالتهابی دارند. در نتیجه، اگر کمی از این مواد را برای ماساژ پوست زانو استفاده کنید، احتمال دارد که از التهاب و درد اندکی کاسته شود. برای درمان فوری از این ایدهها استفاده کنید، اگر پوستتان به مواد مذکور مانند حنا حساسیت نداشته باشد، شاید بتوانند به تسکین درد شدید کمک کنند. زردچوبه هم ماده دیگری است که در همین راستا، توصیه میشود.
درمان زانو درد با تغییر سبک زندگی
با تغییراتی که در روند زندگی و عادتهایتان بهوجود میآورید هم میتوانید اقدام به درمان خانگی زانوهایتان کنید. برای رفع این درد، باید بدانید که علتش چیست و تا چه حد میتوانید با درمانهای خانگی، روی درمانش متمرکز شوید. اگر دردی جدی وجود دارد که ناشی از یک بیماری عضلانی است یا بهخاطر ضربه و ترومایی جدی ایجاد شده، تغییراتی در سبک زندگی برای بهبودی کافی نخواهند بود.
درمان زانو درد با گرما و سرما درمانی
گرما به شلشدن عضلات و مفاصل سفت و تسکین درد و اسپاسم عضلانی کمک میکند. اگر تورم زانو دارید، بهتر است که چند روز از یخ استفاده کنید، سپس بهسراغ گرما دادن به آن بروید. بهعبارت دقیقتر، اگر در زانوی شما ورم وجود دارد، باید حداقل ۷۲ساعت یخ بگذارید تا تورم کاهش یابد. پس از آن، میتوان از گرما برای کمک به بازیابی تحرک استفاده کرد. اگر از سفتی مفاصل رنج میبرید، گرما میتواند به آرام کردن آن کمک کند.
برای درمان زانو درد به چه دکتری مراجعه کنیم؟
برای درمان زانو درد باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. آگاهی از اینکه تخصص ارتوپدی چیست، به شما کمک میکند که در صورت بروز مشکلات و انواع دردهای این ناحیه از پا، دکتر زانو و پزشک مناسبی را انتخاب کنید. گاهی درمان خانگی زانو درد کفایت میکند و گاهی اوقات هم باید از روشهای جدیتری مانند فیزیوتراپی زانو درد بهره ببرید.
تخصص ارتوپدی (Orthopedics)، شاخهای از پزشکی است که روی دستگاه اسکلتی-عضلانی تمرکز میکند. به شخصی که در این زمینه تخصصی تحصیل میکند هم، متخصص ارتوپدی یا ارتوپد گفته میشود. تمرکز تخصص ارتوپدی، روی درمان بیماریهای مربوط به سیستم اسکلتی بدن است و روی استخوانها سیستم ماهیچهها، تمرکزی ویژه دارد.
منبع : سایت سلامتی دکتردکتر(https://drdr.ir)
نظرات کاربران
شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید