preloader

برای پوکی استخوان درمانی وجود دارد؟!


برای پوکی استخوان درمانی وجود دارد؟!
امتیاز 4.6 / تعداد بازدید : 10173 اشتراک گذاری :

پوکی استخوان استخوان ها را ضعیف می کند و آنها را مستعد شکستگی های ناگهانی و غیرمنتظره می کند. این بیماری اغلب بدون هیچ علامت یا درد پیشرفت می کند و تا زمانی که استخوان ها شکسته نشوند، یافت نمی شود. شما می توانید اقداماتی را برای پیشگیری از این بیماری انجام دهید و درمان هایی وجود دارد. همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری و خدماتی درمانی دیگر در منزل روی تزریق سرم در منزل کیان کلیک کنید.

پوکی استخوان چیست؟

کلمه پوکی استخوان به معنای استخوان متخلخل است. این بیماری استخوان‌ها را ضعیف می‌کند و در صورت ابتلا به آن بیشتر در معرض خطر شکستگی‌های ناگهانی و غیرمنتظره استخوان هستید. پوکی استخوان به این معنی است که توده و استحکام استخوانی کمتری دارید. این بیماری اغلب بدون هیچ علامت یا درد ایجاد می‌شود و معمولاً تا زمانی که استخوان‌های ضعیف شده باعث شکستگی‌های دردناک نشود، کشف نمی‌شود. بیشتر آنها شکستگی های لگن، مچ دست و ستون فقرات هستند.

 

چه کسانی به پوکی استخوان مبتلا می شوند؟

حدود 200 میلیون نفر در سراسر جهان به پوکی استخوان مبتلا هستند. در ایالات متحده، این رقم حدود 54 میلیون نفر است. اگرچه پوکی استخوان در مردان و زنان رخ می دهد، زنان چهار برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به این بیماری هستند. در حال حاضر حدود دو میلیون مرد در ایالات متحده به پوکی استخوان مبتلا هستند و حدود 12 میلیون نفر دیگر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

 

بعد از 50 سالگی، از هر دو زن یک نفر و از هر چهار مرد یک نفر در طول زندگی خود دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می شوند. 30 درصد دیگر تراکم استخوان پایینی دارند که آنها را در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار می دهد. این وضعیت استئوپنی نامیده می شود.

 

پوکی استخوان مسئول بیش از دو میلیون شکستگی در سال است و این تعداد همچنان در حال افزایش است. اقداماتی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از بروز پوکی استخوان انجام دهید. اگر پوکی استخوان دارید، درمان‌ها همچنین می‌توانند سرعت تحلیل استخوان را کاهش دهند.

 

چه چیزی باعث پوکی استخوان می شود؟

محققان متوجه می شوند که پوکی استخوان چگونه ایجاد می شود، حتی بدون اینکه علت دقیق ایجاد آن را بدانند. استخوان های شما از بافت زنده و در حال رشد ساخته شده اند. داخل استخوان سالم شبیه اسفنج است. به این ناحیه استخوان ترابکولار می گویند. یک پوسته بیرونی از استخوان متراکم در اطراف استخوان اسفنجی پیچیده می شود. این پوسته سخت استخوان قشر مغز نامیده می شود.

 

هنگامی که پوکی استخوان رخ می دهد، "سوراخ" در "اسفنج" بزرگتر و بیشتر می شود که باعث ضعیف شدن داخل استخوان می شود. استخوان ها از بدن حمایت می کنند و از اندام های حیاتی محافظت می کنند. استخوان ها همچنین کلسیم و سایر مواد معدنی را ذخیره می کنند. هنگامی که بدن به کلسیم نیاز دارد، تجزیه می شود و استخوان را بازسازی می کند. این فرآیند که بازسازی استخوان نامیده می شود، کلسیم مورد نیاز بدن را تامین می کند و در عین حال استخوان ها را قوی نگه می دارد.

 

تا حدود 30 سالگی، به طور معمول بیشتر از آنچه که از دست می دهید، استخوان می سازید. بعد از 35 سالگی، تجزیه استخوان سریعتر از تشکیل استخوان اتفاق می افتد، که باعث از بین رفتن تدریجی توده استخوانی می شود. اگر پوکی استخوان دارید، توده استخوانی را با سرعت بیشتری از دست می دهید. پس از یائسگی، سرعت تجزیه استخوان با سرعت بیشتری اتفاق می افتد.

علائم پوکی استخوان چیست؟

معمولاً هیچ علامتی از پوکی استخوان وجود ندارد. به همین دلیل است که گاهی اوقات آن را یک بیماری خاموش می نامند. با این حال، باید مراقب موارد زیر باشید:

  • از دست دادن قد (یک اینچ یا بیشتر کوتاه می شود).
  • تغییر در وضعیت بدن (خم شدن یا خم شدن به جلو).
  • تنگی نفس (ظرفیت کمتر ریه به دلیل فشرده شدن دیسک).
  • شکستگی استخوان.
  • درد در قسمت پایین کمر.

 

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند؟

عوامل خطر زیادی وجود دارند که شانس ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهند که دو مورد از مهمترین آنها جنسیت و سن است.

 

خطر شکستگی های پوکی استخوان در همه افراد با افزایش سن افزایش می یابد. با این حال، زنان بالای 50 سال یا زنان یائسه بیشترین خطر ابتلا به پوکی استخوان را دارند. زنان در 10 سال اول پس از ورود به یائسگی دچار تحلیل سریع استخوان می‌شوند، زیرا یائسگی تولید استروژن را کند می‌کند، هورمونی که از تحلیل استخوان بیش از حد محافظت می‌کند.

 

سن و پوکی استخوان بر مردان نیز تأثیر می گذارد. شاید تعجب کنید اگر بدانید مردان بالای 50 سال بیشتر در معرض شکستگی استخوان ناشی از پوکی استخوان هستند تا سرطان پروستات. انتظار می رود سالانه حدود 80000 مرد دچار شکستگی لگن شوند و مردان بیشتر از زنان در سال بعد از شکستگی لگن جان خود را از دست می دهند.

 

خطر ابتلا به پوکی استخوان با قومیت شما نیز مرتبط است. زنان قفقازی و آسیایی بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند. با این حال، زنان آفریقایی-آمریکایی و اسپانیایی تبار هنوز در معرض خطر هستند. در واقع، زنان آفریقایی-آمریکایی بیشتر از زنان سفیدپوست پس از شکستگی لگن جان خود را از دست می دهند.

 

عامل دیگر ساختار استخوان و وزن بدن است. افراد ریزه اندام و لاغر در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پوکی استخوان هستند، زیرا استخوان کمتری برای از دست دادن نسبت به افرادی با وزن بیشتر و جثه بزرگتر دارند.

 

سابقه خانوادگی نیز در خطر پوکی استخوان نقش دارد. اگر والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ شما علائمی از پوکی استخوان، مانند شکستگی لگن پس از یک زمین خوردن جزئی داشته اند، ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهید.

در نهایت، برخی از شرایط پزشکی و داروها خطر ابتلا را افزایش می دهند. اگر هر یک از شرایط زیر را دارید یا داشته اید، که برخی از آنها به سطح نامنظم هورمون مربوط می شود، ممکن است شما و پزشکتان غربالگری زودتر برای پوکی استخوان را در نظر بگیرید.

  • پرکاری تیروئید، پاراتیروئید یا غدد فوق کلیوی.
  • سابقه جراحی چاقی (کاهش وزن) یا پیوند عضو.
  • درمان هورمونی برای سرطان سینه یا پروستات یا سابقه پریود نشدن.
  • بیماری سلیاک یا بیماری التهابی روده.
  • بیماری های خونی مانند مولتیپل میلوما.

 

برخی از داروها عوارض جانبی ایجاد می کنند که ممکن است به استخوان آسیب برساند و منجر به پوکی استخوان شود. اینها شامل استروئیدها، درمان های سرطان سینه، و داروهایی برای درمان تشنج است. شما باید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا داروساز خود در مورد تأثیر داروهای خود بر استخوان ها صحبت کنید.

منبع: شفاجو
نویسنده : شفاجو

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.


نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید