preloader

13 نکته برای مبارزه با هوس کردن شیرینی جات


13 نکته برای مبارزه با هوس کردن شیرینی جات
امتیاز 4.6 / تعداد بازدید : 26516 اشتراک گذاری :

آیا اشتهایی سیری ناپذیر در مقابل خوردن شکر و شیرینی دارید؟ در این مقاله به راهکارهایی جهت مهار این اشتها اشاره خواهد شد . 

آیا ٢ ساعت پس ازخوردن یک شیرینی دانمارکی به عنوان صبحانه ، هم چنان اشتهای خوردن غذاهای شیرین را، دارید ؟ آیا برای جلوگیری از افت فشار ، یک شکلات کامل را می خورید ؟ و بعد از آن یک نوشابه گازدار می نوشید ؟ اگر خوردن اسنکهای شیرین باعث می شود تا باز هم اسنکهای بیشتری بخواهید ، بدانید که شما در این مسیر تنها نیستید و افراد زیادی دچار این مشکل هستند .خوردن کربوهیدارت زیاد ، بدون پروتئین و یا چربی ، گرسنگی را به سرعت کاهش می دهد و انرژی زیادی به بدن وارد می شود ،اما به سرعت هم از بدن خارج می شود و باعث گرسنگی مجدد و میل به خوردن غذاها و خوراکیهای شیرین می شود . راهکارهای زیر به شما می آموزد چگونه یک بار برای همیشه ، میل شدید به خوراکیهای شیرین را در خود از بین ببرید . 

دلیل میل به خوردن شیرینی 

دلایل زیادی برای این میل وجود دارد . به گفته کریستین گربستاد ، سخنگوی سازمان تغذیه آمریکا ، مزه شیرین ،اولین مزه خوشایند برای انسان از بدو تولد می باشد . کربوهیدارتها هورمون شیمیایی سراتونین در مغز را برانگیخته میکنند، که همان احساس خوشایند پس از خوردن کربوهیدارت است . شکر هم جزء کربوهیدراتهاست ، اما کربوهیدارت گونه های دیگری هم دارد ، مثل غلات ، میوه ها و سبزیجات . به اعتقاد سوزان مورس ، دکترای تغذیه ، خوراکیهای شیرین هورمون اندورفین را نیز در بدن آزاد می کنند و باعث آرام شدن فرد می شوند ، و مانند مواد مخدر عمل میکنند . خوراکیهای شیرین بسیار خوشمزه هستند و زمانی که شما از این خوراکی لذت بخش، گاهی استفاده می کنید ، جلوگیری از اشتهای مجدد برای خوردن شیرینی کار آسانی نخواهد بود . مشکل زمانی بروز می کند که شما در خوردن شیرینی زیاده روی کنید . اکنون در اکثر غذاها و خوراکیهای کارخانه ای از قبیل نان ، ماست ، آبمیوه و انواع سس ، شکر وجود دارد . آمریکاییها در مصرف شکر به شدت زیاده روی می کنند ، طبق آمار انجمن قلب آمریکا ، آمریکاییها به طور متوسط ٢٢ قاشق چای خوری  شکر در روز مصرف میکنند ، که توصیه می شود این مقدار برای زنان به ٦ قاشق چای خوری و برای مردان به ٩ قاشق چای خوری کاهش پیدا کند . 

٨ راهکار سریع برای جلوگیری از میل به خوردن شیرینی 

١- کم بخورید : به گفته کری نویل متخصص تغذیه از انجمن تغذیه آمریکا ، میتوانید از شکلات مورد علاقه و یا شیرینی مورد علاقه تان ، یک تکه بخورید و همه آن را نخورید تا اشتها و میل شدید شما به شیرینی ، کمی کاهش یابد. 

٢- مخلوط کردن غذاها : اگر خوردن تکه ای از شکلات و کمی شیرینی شما را  راضی نمی کند ، می توانید خوراکیهای شیرین را با غذاهای دیگر مخلوط کنید ، به طور مثال : موز را با مقداری سس شکلات میل کنید و یا بادام را با چیپس شکلات مخلوط کنید . در نتیجه نه تنها میل به خوردن شیرینی را در خود پاسخ داده اید ، بلکه مواد مغذی نیز به شما رسیده است . 

٣- ترک ناگهانی شکر : برای برخی افراد ترک ناگهانی شکر مناسب تر است . اگرچه ٤٨ تا ٧٢ ساعت اول بسیار سخت خواهد بود . اما چند روز بعد کم کم عادت خواهند کرد . 

٤- خوردن آدامس : دیو گرات  متخصص تغذیه معتقد است ، در هنگام میل شدید به شیرینی می توانیم با خوردن آدامس ، کمی از این میل را کاهش دهیم . 

٥- خوردن میوه : زمانی که میل شدید به خوردن شیرینی دارید ، میتوانید به جای خوراکیهای شیرین ، میوه بخورید . به این ترتیب فیبر کافی هم به بدن شما می رسد . دانه های روغنی ، آجیل و میوه خشک هم جایگزین بسیار مناسبی هستند . 

٦- پیاده روی : زمانی که میل شدید به خوردن شیرینی به سراغتان می آید ، از منزل خارج شده و پیاده روی کوتاهی انجام دهید . 

٧- کیفیت را به کمیت ترجیح دهید : زمانی که میل شدید به خوردن شیرینی به شما فشار می آورد ، خوراکیهای کوچکتر و با کیفتتر را انتخاب کنید . مثل شکلات کمی تلخ ، ترافل . بیاموزید که این میل شدید را با میزان کمتری شکر پاسخ دهید . 

٨- منظم غذا بخورید: اگر بین وعده های غذایی شما فاصله زیادی باشد ، میل به خوردن خوراکیهای شیرین افزایش می یابد . سعی کنید به طور منظم هر سه تا پنج ساعت غذا بخورید ، تا قند خون شما در میزان مناسبی قرار داشته باشد . بیشتر از پروتئین و غذاهای فیبر دار استفاده کنید . 

برای میزان نگه داشتن قند خون ، وعده های غذایی خود را به دو قسمت تقسیم کنید . بخشی از صبحانه را زودهنگام و بخشی دیگر را به عنوان میان وعده میل کنید . وعده ناهار نیز به همین ترتیب . 

٥ راهکار دائمی برای کاهش میل خوردن شیرینی

یکی از بهترین راه های مبارزه با میل به شیرینی ، این است که ، قبل از شروع آن را متوقف کنیم . 

١- شیرین کننده های مصنوعی ممنوع : این نوع شیرین کننده ها به نظر جالب هستند . اما در طولانی مدت باعث چاقی مفرط می شوند . 

٢- به خودتان جایزه دهید : اگر توانستید این میل را به خوبی مدیریت کنید ، به خودتان جایزه بدهید . به یاد داشته باشید که چرا این تصمیم را گرفته اید و برای هر قدم موقفیت آمیز ، به خودتان جایزه دهید . 

٣- آرام باشید : به مدت یک هفته ، روی میل شدید خود به خوردن شیرینی تمرکز کنید ، و ببینید که چه غذاهایی در طول این هفته میل کرده اید . رژیم های خیلی سخت به دلیل عدم برنامه ریزی ، در زندگی ما شکل می گیرند . آرام باشید و با برنامه ریزی آنچه را باید بخورید ، میل کنید ، نه اینکه زمانی که درمانده هستید ، هر آنچه می خواهید میل کنید . 

٤- کمک بگیرید : بسیاری افراد زمانی که استرس دارند ، عصبانی هستند و یا افسردگی دارند ، میل بیشتری به خوردن خوراکیهای شیرین دارند . اما بدانید که غذا مسائل روحی را بهبود نمی دهد . بهتر است برای حل مسائل روحی و روانی خود مشاوره و کمک بگیرید . 

٥- راهکارها را با هم امتحان کنید : ممکن است در هفته های مختلف راهکارهای متفاوت برایتان بهتر باشد . سعی کنید از راهکارهای متنوع استفاده کنید . برای خنثی کردن این میل شدید ، باید به راهکار مناسب خود برسید . 

در آخر باید اشاره کنیم که خیلی به خود سخت نگیرید . برای از بین بردن این میل به زمان نیاز دارید . تغییر بسیار سخت است ، خواه اقتصاد جهان باشد ، خواه تغییر در سیستم زندگی فردی . 

منبع: WebMd
نویسنده : شفاجو

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.


نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید