preloader

سوزش و آبریزش بینی بعد از عمل


سوزش و آبریزش بینی بعد از عمل
امتیاز 4.6 / تعداد بازدید : 10303 اشتراک گذاری :

 

سوزش و آبریزش بینی بعد از عمل 

سوزش و آبریزش بینی بعد از عمل یک امر کاملاً رایج بوده و این عارضه برای اکثر کسانی که عمل جراحی بینی انجام می‌دهند اتفاق می‌افتد و جزو عوارض جانبی موقت محسوب می‌شود و همچنین برای اطلاع از عوارض دیگر جراحی بینی می توانید به مرجع تخصصیِ جراحی 24 مراجعه کنید.

در عمل جراحی بافت‌های بینی در معرض دستکاری قرار می‌دهند و همین عامل ترشح مخاطی را افزایش می‌دهد و از این رو آبریزش بینی و تخلیه مخاط پس از عمل جراحی یک امر رایج به شمار می‌رود.

آیا آبریزش بینی بعد از عمل بینی خطرناک است؟ عارضه جانبی محسوب می‌شود؟

آبریزش بینی پس از عمل جراحی از جمله عوارض جانبی موقت بوده و به مرور زمان برطرف می‌شود. هرچند که احتقان و تخلیه مخاط پس از عمل جراحی بینی یک فرایند موقت و طبیعی است؛ شما می توانید برای مطالعه بیشتر درباره  شرایط جراحی به صفحه عمل بینی مراجعه کنید.

البته در مواردی که آبریزش بینی ادامه پیدا کند و به مرور زمان و پیشرفت روند بهبود برطرف نشود، باید از آن به عنوان علائم نگران کننده یاد کرد.

بنابراین در چنین شرایطی بیمار باید برای دریافت درمان  و رفع مشکل حتماً به پزشک متخصص خود مراجعه کند.

سوزش بینی بعد از عمل

عواملی که باعث آبریزش و سوزش می‌شوند

به طور کلی پزشکان از آبریزش بینی به عنوان رینوره یاد می‌کنند و همانطور که عنوان شد، دستکاری ساختار ظریف و حساس بینی در حین عمل جراحی منجر به مختل شدن عملکرد طبیعی آن شده و از این رو تولید مخاط بینی بیشتر می‌شود. به‌طور کلی مهم‌ترین دلایلی که پس از عمل جراحی بینی موجب تخلیه مخاط آن می‌شود به شرح زیر هستند. 

  • ترومای جراحی 

در فرایند جراحی زیبایی بینی غضروف آن در معرض دستکاری و یا حتی تغییر شکل قرار می‌گیرد و همین عامل ضربه زیادی را به بافت ظریف و حساس این بخش از بدن وارد می‌کند.

 به این ترتیب در مجرای بینی یک پاسخ التهابی ایجاد شده و از این رو میزان ترشحات مخاط آن در مقایسه با قبل بیشتر می‌شود. 

  • التهاب و تورم 

یکی از رایج‌ترین و همچنین طبیعی‌ترین پاسخ‌های بدن به ضربه‌هایی که به واسطه عوامل بیرونی دریافت می‌کند التهاب و تورم است. بنابراین باید گفت که یکی از پاسخ‌های طبیعی بدن به جراحی بینی شامل التهاب و تورم بوده و با تورم و التهاب بینی مجرای آن نیز مسدود می‌شود. 

بنابراین عصب‌های بینی برای مسدود کردن مجرای تنفسی و همچنین رفع احتقان و تورم اقدام به تولید مخاط اضافی و پاک کردن مجرای تنفسی می‌کند و در نتیجه آن میزان آبریزش بینی در مقایسه با قبل بیشتر می‌شود. 

  • وجود اختلال در غشاهای مخاطی 

مجرای بینی به واسطه غشاهای مخاطی ظریفی پوشانده شده است و در حین عمل جراحی این غشاهای مخاطی در معرض اختلال قرار می‌گیرند. 

به این ترتیب به دلیل تغییر به وجود آمده مکانیزم‌های طبیعی غشاهای مخاطی مختل شده و از این رو میزان آبریزش نیز بیشتر می‌شود. 

  • درگیری سینوس

گاهی اوقات، کاهش شاخک یا سیتوپلاستی سینوس‌ها را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. سینوس‌ها جزو بخش‌های حساس بینی بوده و بدن به هرگونه تغییر و دستکاری آنها واکنش نشان می‌دهد و موجب افزایش ترشحات بینی می‌شود.

آبریزش بینی پس از جراحی تا چه زمان ادامه خواهد داشت؟

همانطور که در مطالب قبلی نیز به این نکته اشاره شد آبریزش بینی پس از عمل جراحی بینی، یک روند موقتی بوده و با بهبود ناحیه عمل این عارضه نیز برطرف می‌شود. اما در مواردی که یک مشکل جدی وجود داشته باشد حتی پس از بهبود ناحیه عمل نیز تخلیه مخاط ادامه داشته و بیمار باید برای دریافت درمان مناسب به پزشک خود مراجعه کند. 

ناگفته نماند که شستشوی منظم بینی با آب نمک، استفاده از اسپری‌های موضعی بینی، مرطوب نگه داشتن بینی و اجتناب از استفاده محرک‌ها از جمله مواردی هستند که روند درمان این عارضه را بهتر و سریعتر می‌کنند.

در برخی موارد نیز پزشک برای رفع مشکل و درمان بیمار یک سری دارو نظیر آنتی هیستامین‌ها و داروهای ضد احتقان را تجویز می‌کند.

آیا آبریزش بینی بعد از عمل خطرناک است

علل آبریزش دائمی بینی بعد از عمل چیست؟

 بافت‌های بینی پس از عمل جراحی به دلیل قرار گرفتن در معرض دستکاری دچار التهاب و تورم شده و همین امر امکان آبریزش و گرفتگی بینی را افزایش می‌دهد. 

راه های جلوگیری از اتفاق دائمی شدن آبریزش بعد عمل

درمان آبریزش بعد عمل در اکثر موارد بدون نیاز به دریافت درمان خاصی برطرف می‌شود. البته ناگفته نماند که برای کاهش میزان ترشحات پس از عمل جراحی و همچنین درمان سریع و به موقع این عارضه بیمار باید نکات مختلفی را در نظر بگیرد که مهمترین آنها به شرح زیر هستند. 

  • رعایت دستورالعمل‌های پزشک 

توجه به دستورالعمل‌ها و توصیه‌های پزشک پس از عمل و خودداری از انجام فعالیت‌های بدنی سنگین و همچنین فعالیت‌هایی که منجر به وارد شدن فشار به بافت بینی می‌شود. 

به عبارت دیگر پس از عمل جراحی بینی باید از انجام ورزش‌های شدید جابجایی و برداشتن اجسام سنگین و دمیدن شدید بینی خودداری کرد.

  • هیدراته نگه داشتن بدن

هیدراته ماندن بدن نیز برای درمان سریع و به موقع این عارضه کاملاً کارساز است. به عبارت دیگر جهت جلوگیری از آسیب غشای مخاط بینی پس از عمل جراحی باید از خشک شدن آن جلوگیری کرد. 

برای این منظور بیمار باید در طول روز به اندازه کافی آب بنوشد و همچنین از مصرف الکل و مواد کافئین‌دار خودداری کند.

 

  • نگه داشتن سر خود به سمت بالا 

یکی دیگر از راهکارهایی که در روند درمان سریع و به موقع آبریزش و سوزش بینی می‌تواند کمک کند، نگه داشتن سر خود به سمت بالا است. برای این منظور باید در هنگام خواب یک یا دو بالش در زیر سر خود قرار داد تا سر نسبت به بدن در موقعیت بالاتری قرار بگیرد.

 این راهکار علاوه بر درمان آبریزش و سوزش بینی شرایط مساعدی را برای تنفس فراهم می‌کند و جریان هوا بهتر و راحت‌تر از طریق مجرای بینی به سیستم تنفسی راه پیدا می‌کند.

  • ویزیت‌های منظم 

بیمار باید مطابق با توصیه‌های پزشک خود به صورت منظم ویزیت شود و با جراح خود در ارتباط باشد. زیرا در این صورت تحت نظارت دقیق جراح قرار گرفته و او بر اساس شرایط و علائم می‌تواند ارزیابی بهتری از شرایط بیمار خود داشته باشد. 

همچنین در صورت نیاز به ارائه درمان‌های بیشتر برای رفع این عارضه، پزشک داروها را به موقع تجویز می‌کند.

سوالات متداول

  1. آیا آبریزش بینی پس از جراحی بینی نگران کننده است؟

به طور کلی آبریزش بینی پس از عمل جراحی بینی، یک عارضه طبیعی و همچنین موقتی است و با بهبود ناحیه عمل  برطرف می‌شود. اما در مواردی که آبریزش همچنان ادامه داشته باشد، بیمار باید از پزشک معالج خود کمک بگیرد

  1. چه عواملی پس از جراحی بینی باعث آبریزش و سوزش آن می‌شوند؟

به‌طور کلی عواملی نظیر درگیری سینوس، وجود اختلال در غشاهای مخاط، التهاب و تورم و ترومای جراحی موجب آبریزش بینی می شود.

منبع: شفاجو
نویسنده : شفاجو

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.


نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید